Harder Chelseas derbyhjälte med två mål

Chelsea hämtade sig snabbt efter helgens skrällförlust mot Brighton. Pernille Harder sköt två mål i serieledarens 3–0-seger i derbyt hemma mot Arsenal.

Pernille Harder, här i danska landslagströjan, gjorde två mål för Chelsea. Arkivbild.

Fotboll2021-02-10 22:03

Att Chelseas 33 matcher långa förlustfria svit skulle ta slut mot Brighton var det få som hade anat.

Men formsvackan för fotbollsdamerna i "The Blues" verkar ha varit högst tillfällig. Det dröjde visserligen till andra halvlek innan Chelsea tog den målmässiga taktpinnen, men till slut blev det en bekväm seger mot Arsenal i ett kylslaget London.

Pernille Harders 1–0-skott från distans var inte ett av danskans hårdare, men det var desto mer välplacerat och letade sig in tätt intill ena stolpen i 48:e minuten.

Och Chelsea fortsatte att skapa chanser.

Först prickade Sam Kerr överkanten av ribban. Och kort därefter, i 58:e minuten, visade Harder mer löd i dojan när hon med kraft tryckte in 2–0 i nättaket.

Precis när klockan nådde 90 minuter rann Fran Kirby iväg och satte 3–0 mot den gästande tabellfyran.

Magdalena Eriksson bar som vanligt kaptensbindeln i Chelsea och hade blågult sällskap i startelvan av Jonna Andersson. Svenskorna bidrog till ännu en nolla för ligans bästa defensiv – Chelsea har bara släppt in åtta mål på 14 matcher.

Chelsea toppar Super League-tabellen före Manchester United och Manchester City. De jagande lagen möts i ett nytt ligaderby på fredag kväll.