Harders första mål i Chelseas kross

Pernille Harder har presenterat sig i Chelsea. Den danska anfallaren låg direkt bakom tre mål när hon byttes in i hemmapremiären för Londonlaget. Gästande Bristol City krossades med hela 9–0.

Magdalena Eriksson spelade hela matchen i 9–0-korssen mot Bristol, där Millie Bright (höger) var en av många målskyttar. Arkivbild.

Fotboll2020-09-13 15:46

Regerande engelska mästarlaget Chelsea repade sig snabbt efter poängtappet borta mot Manchester United (1–1) i premiären av Super League.

Hemmapremiären på Kingsmeadow mot Bristol var avgjord redan i halvtid då Londonlaget hade gått upp i en 5–0-ledning – och då var inte ens den nya stjärnrekryteringen från tyska Wolfsburg, Pernille Harder, inbytt än.

Precis som mot Manchester United inledde danskan på bänken, men när hon väl kom in, i 67:e minuten, dröjde det inte länge innan hon fick måljubla.

Efter bara två minuter på plan avlossade Harder ett skott mot målvakten Sophie Baggaley som lämnade retur varpå Niamh Charles stötte in 7–0 i öppet mål.

Harders första mål i engelsk fotboll kom i stället några minuter senare – och det var vackert. 27-åringen visade klass när hon vinklade in ett lågt inspel med klacken bakom ryggen på sig själv.

Sista ordet fick dock australiskan Samantha Kerr som, framspelad av Harder, tryckte in 9–0 för Chelsea.

Magdalena Eriksson spelade hela matchen i Chelseas backlinje som lagkapten. En som däremot saknades var hennes svenska landslagskollega Jonna Andersson.