Harmoni i Frankrike – tre mål på 22 minuter

Trubbel och konflikt i Frankrike? Glöm det. 22 minuter räckte för att köra över Nederländerna i EM-kvalpremiären, slutresultatet skrevs till bekväma 4–0.

Jubel i Frankrike.

Jubel i Frankrike.

Foto: Christophe Ena AP/TT.

Fotboll2023-03-24 23:18

I veckan har det rapporterats om en spricka i det franska herrlandslaget i fotboll. Efter att förbundskapten Didier Deschamps valt Kylian Mbappé som ny lagkapten började det komma rapporter om en missnöjd Antoine Griezmann. Flera medier menade att storstjärnan övervägde sin framtid i landslaget.

– Jag pratade med Antoine som var besviken. Jag förstår det. Jag hade förmodligen reagerat likadant, sade Mbappé i torsdags.

Men någon spricka märktes inte när Nederländerna gästade Stade de France i Paris i båda lagens EM-kvalpremiär.

Snarare verkade det vara stor harmoni i den franska spelartruppen.

Efter 22 minuter ledde VM-finalisten med 3–0 och matchen var avgjord. Mål av Antoine Griezmann, Dayot Upamecano och Kylian Mbappé bäddade för den optimala starten på det nya landslagsåret.

I den andra halvleken var det mer av en träningspass för fransmännen som kunde till slut vinna med 4–0.

Ur svenskt perspektiv var det kanske mer intressant att hålla ett öga på Österrike som tog emot Azerbajdzjan. Båda spelar som bekant i samma EM-kvalgrupp som Sverige. Matchen slutade med en klar hemmaseger, 4–1, efter två mål av Manchester United-stjärnan Marcel Sabitzer.

På måndag tar Sverige emot Azerbajdzjan i den andra EM-kvalmatchen hemma på Friends arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om