Hattrick av Birmancevic i Malmös kross

Hattrick på sju minuter. Veljko Birmancevic hade en framgångsrik dag när Malmö tog en klar 5–1-seger på hemmaplan mot Gais i svenska cupens gruppspel. –Killarna gör det jättebra, säger Milos Milojevic till C More.

Veljko Birmancevic blev hattrickskytt mot Gais. Arkivbild.

Fotboll2022-02-20 14:59

Den tidigare Hammarbytränaren Milos Milojevic ledde Malmö för första gången i en tävlingsmatch. Och han hade nog inte kunnat drömma om en bättre start.

Efter bara 16 minuters spel hade Veljko Birmancevic slagit till tre gånger om och det stod 3–0 på resultattavlan mot division 1-laget Gais.

Den 23-årige serben var klinisk när ett snurrigt Gais-försvar hade stora bekymmer med att få iväg bollen från eget straffområde.

– De första 30 minuterna är det som vi vill ha i vårt spel. Vi vill gärna behålla det lite längre, säger Milos Milojevic till C More.

Frisparksmål

Gästerna från Göteborg lyckades få in en reducering genom Gustav Lundgren i den 34:e minuten.

Men MFF hade svar på tal.

Några minuter senare sköt den danske stjärnan Anders Christiansen en frispark i nät från snäv vinkel.

Malik Abubakari fastställde slutresultatet till 5–1 i slutet av andra halvlek.

– Vi måste vara realistiska. Vi spelar mot Gais, som är på en lite lägre nivå än vad som väntar i sommar. Men killarna gör det jättebra, säger Milojevic.

Den allsvenska nykomlingen Värnamo, som spelar i samma grupp, tog samtidigt en planenlig 2–1-seger mot Ängelholms FF.

Cifuentes vann i debuten

Hammarbys nye tränare Martí Cifuentes kunde också glädjas åt en seger i den första tävlingsmatchen. Spanjoren fick se sitt lag besegra Falkenberg med 2–1 i grupp 5.

I den 34:e minuten plockade Gustav Ludwigson upp ett misslyckat skott i straffområdet, och stod för ett distinkt avslut.

Kort därefter nickade Richard Magyar in 2–0 på en hörna.

Falkenbergs William Ärlig reducerade med en riktig drömträff på halvvolley tio minuter in i andra halvlek, men det favorittippade hemmalaget höll ut och tog trepoängaren.

– Vi gör en bedrövlig andra halvlek, säger Ludwigson till C More.

– Vi är alldeles för långt ifrån när vi tappar bollen, de får skapa anfall och på målet är vi passiva.

I den andra kvällsmatchen, även den i grupp 5, tog Häcken en överlägsen seger, 13–0, mot Ytterhogdal.

Hisingslaget ledde med förkrossande 7–0 redan efter första halvlek. I andra halvlek fortsatte målfesten med ytterligare sex fullträffar.

IFK Göteborg imponerade

IFK Göteborg fick också en bra start på fotbollssäsongen. Superettanlaget Landskrona städades enkelt av med 2–0 på hemmaplan.

Ett mål i vardera halvlek, av Oscar Wendt och Oscar Vilhelmsson, fixade tre poäng för göteborgarna.

"Blåvitt" hade bud på fler mål, samtidigt som man stängde ner gästernas offensiv på ett effektivt sätt.

Men segersiffrorna stannade vid 2–0.

I den andra matchen i grupp 8 blev det oavgjort, 0–0, när Mjällby tog emot Norrby.

Allsvenska Kalmar FF fixade en seger hemma mot superettanmotståndet Trelleborg i cuppremiären. Men det satt långt inne.

Först i den 78:e minuten satte Filip Sachpekidis dit det avgörande 2–1-målet.

I samma grupp tog Sirius en klar 3–0 seger mot division 1-föreningen Sylvia. Desto sämre gick det för Örebro, som bara fick 0–0 med sig från bortamötet med Eskilsminne från division 2.