Hattrick av talangen när MFF rivstartade

Matchen blev en kvart försenad – och var avgjord redan innan 15 minuter var spelade. Malmö FF – med Sebastian Nanasi i spetsen – gjorde processen kort med Varberg. –Riktigt roligt, säger hattrickskytten till Discovery+ efter 6–0.

Sebastian Nanasi gjorde tre mål när MFF krossade Varberg.

Fotboll2023-05-04 21:17

På grund av en trafikolycka och därtill långa köer blev det fotbollsallsvenska mötet mellan Varberg och Malmö FF en kvart försenat.

Om formtoppade MFF stördes av det?

Alls inte.

Och framförallt var det Sebastian Nanasi som styrde och ställde.

Mittfältstalangen gjorde tre av målen i 6–0-segern, karriärens första hattrick.

– Det var riktigt roligt. Att vinna med 6–0 och göra hattrick, det händer inte varje dag, säger han till Discovery+.

Full gas direkt

MFF spräckte nollan redan efter tre minuters spel, då Hugo Larsson satte 1–0, blott två minuter senare utökade Sören Rieks och när matchuret visade elva spelade minuter tryckte Nanasi in sin första fullträff för kvällen.

Redan då var det avgjort.

Efter pausvilan trummade MFF på, samtidigt som Varberg inte hade någonting att sätta emot. Nanasi satte 4–0, Taha Ali rullade in femman och Nanasi rundade av med att sätta en straff.

– Hela vårt spelsätt sitter, men även fast det blev 6–0 är vi inte helt nöjda ändå, säger Nanasi till Discovery+.

Sex raka

Favorittippade Malmö har nu sex raka segrar i upptakten av allsvenskan – och just nu ser ingenting ut att kunna stoppa de himmelsblå.

– Alla spelare och ledare tar till sig, vi vill lära oss. Det handlar om att bygga relationer, säger Nanasi.

Varberg, då?

Laget får fortsätta vänta på säsongens första trepoängare.

– Det är en kollaps rakt igenom. Det är bara att glömma det här. Vi håller inte ihop som lag någonstans, det är lekstuga från början till slut. Så här dåliga är vi inte, säger tränaren Joakim Persson.

I Småland besegrade Brommapojkarna Värnamo med 1–0. Unge anfallaren Richie Omorowa satte matchens enda mål i slutskedet.