Hattrick av tekniske "geniet" – här är veckans elva!

Vilka spelare tar plats i listan den här veckan? Här är svaret.

Här är några av spelarna som tagit plats i veckans elva.

Här är några av spelarna som tagit plats i veckans elva.

Foto: Magnus Strömsten, Malin Belfrage, Torbjörn Allvin

Fotboll2024-06-10 16:01

Målvakt:

Hugo Pettersson, HM IS

Klockren insats av HM IS-målvakten i bortamötet mot Djursdala. Hugo svarade för flera kanonräddningar. En enda gång blev han överlistad då Anton Palmér gjorde ett vackert mål.

Backar:

Leonard Jonsson Möller, Rimforsa

Den unge talangen är tillbaka efter skadefrånvaro och var suverän i mötet mot Studenterna (3–1). Han var inte bara bra defensivt utan även väldigt duktig offensivt.

Jonathan Gustafsson, Södra Vi

Om vi förstår det rätt var inte tanken att "Jonis" skulle spela den här matchen, men gjorde det ändå på kort varsel. Det var ett bra drag. Jonathan Gustafsson tillförde rejält med stadga i Södra Vi:s försvar mot Tuna.

Martin Degerman, Hjorted/Totebo

En tränares drömspelare. Jo, förmodligen. Backen och laglojale Martin Degerman gör nästan aldrig en dålig match, utan håller alltid en bra nivå. Som i toppmötet mot Fågelfors.

Mittfältare:

Fabian Blomqvist, Storebro

En stark målvakts- och backinsats låg bakom 2–0-vinsten mot Gunnebo. Fabian Blomqvist gjorde knappt ett misstag. Han vann många dueller och visade bra kämpatakter.

Tobias Nilsson, Hebe

Hebe gör rent hus i Vimmerbysexan. Laget från Silverdalen tog sjunde raka triumfen efter 8–0 mot Gamleby. Spelskicklige Tobias Nilsson låg bakom mycket i Hebe och gjorde också ett mål.

Jesper Wessman, Södra Vi

Anfallaren klev ner som central mittfältare och ja, det var ett smart val. Wessman styrde och ställde centralt och låg i princip alltid rätt i position. Tippade topplaget IFK Tuna var numret för litet på mittfältet i det här derbyt, delvis tack vare Jespers fina match.

Oskar Engström, Hägerstad

Fjärde raka segern när HIF vann stort mot Falerum. Oskar Engström är en allround spelare och hanterar både rollen som back och mittfältare. Han gjorde en näst intill prickfri match.

Anfallare:

Anton Brorsson, Vimmerby

VIF har en otrolig anfallsuppsättning med sju-åtta starka alternativ. Nu startade Anton Brorsson i anfallstrion och var mycket bra. Utöver sina två mål låg han också bakom straffen. Anton visade återigen att han är en av traktens allra bästa avslutare. Han kryddade det mot Valdemarsvik med stenhårt jobb – som vanligt.

William Music, Hebe

Tekniske "geniet" William Music stod för ett hattrick mot Gamleby. Nu skuggar han lagkamraten Johan Nilsson i skytteligatoppen med sina nio mål.

Ibrahim Haddar, Vimmerby

Var tillbaka efter sin månadslånga avstängning – och var på spelhumör. Valdemarsvik hade svårt att få stopp på den blixtsnabbe och hårt jobbande anfallaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!