Frida Pöder klev fram och räddade en poäng

Det svängde rejält i toppmötet mellan Vimmerby IF och Ulricehamn. Först hade VIF en 2–0-ledning och sedan fick man äta ikapp ett 2–4-underläge till 4–4, vilket blev slutresultatet. "Starkt av oss att komma tillbaka", säger huvudtränaren Pierre Brorsson.

Frida Pöder gjorde hattrick i toppmötet.

Frida Pöder gjorde hattrick i toppmötet.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-07 19:04

Chansen till seriesegern är redan borta för både Vimmerby och Ulricehamn och på lördagen var det mer kamp om vem som ska ta andraplatsen i tabellen. Inför den sista omgången är det Ulricehamn som ligger i förarsätet efter mötet mellan lagen slutade 4–4.

– Vi ville så gärna vinna den här matchen. För vår del är placeringen viktig, säger Vimmerbys tränare Pierre Brorsson.

Det såg lovande ut i den första halvleken när VIF gick ifrån till en 2–0-ledning efter mål av Matilda Älvehag och Frida Pöder. Men sedan skulle man släppa in fyra raka mål.

– Vi var lite för snälla.

Matchen slutade 4–4 efter att anfallaren Frida Pöder gjort två nya mål och räddat en poäng till sitt Vimmerby.

– Alltid kul att näta. Jag tycker faktiskt att vi ska vara nöjda med oavgjort, även om man alltid såklart går för att vinna, säger tremålsskytten.

Nathalie Johansson och Frida Pöder får lite extra beröm av sin tränare efter matchen mot Ulricehamn. Samtidigt vill Brorsson lyfta fram hela laget.

– Hela laget ska ha beröm för den starka insatsen som vi gör genom att komma tillbaka. Nathalie Johansson krigar på bra där ute och man kan inte glömma Frida efter sina tre mål.

VIF har en match kvar att spela den här säsongen. Nästa helg är det avslutning hemma mot Bankeryd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!