Hattrick i VM-debuten – Sundhages Brasilien vann

Brasilien tog en klar seger över Panama, 4–0, i fotbolls-VM. Ary Borges blev matchhjälte genom ett hattrick i VM-debuten. –En av de bästa dagarna i mitt liv, säger Borges.

Brasilianskan Ary Borges gjorde hattrick i VM-debuten mot Panama.

Brasilianskan Ary Borges gjorde hattrick i VM-debuten mot Panama.

Foto: James Elsby/AP/TT

Fotboll2023-07-24 15:03

23-åringen nickade in alla tre målen, 1–0 i den 19:e minuten, 2–0 i den 39:e och 4–0 i den 70:e.

– Jag har väntat länge på det här, det är en dröm att få spela i VM. Det är en av de bästa dagarna i livet, säger Borges enligt Fifas webbplats.

– Jag är väldigt, väldigt glad för de tre målen men huvudsaken var att vi kunde prestera. Det var många känslor och jag minns allt jag gjort för att komma hit.

Däremellan gjorde Bia Zaneratto 3–0, assisterad av Borges som klackade fram bollen till Zanaratto.

Brasiliens svenska förbundskapten Pia Sundhage bytte in den 37-åriga storstjärnan Marta med kvarten kvar av matchen, i stället för Ary Borges. Därmed har Marta spelat i sex VM. Hon är den kvinna som gjort flest VM-mål, 17, och är den första att göra mål i fem VM i följd.

Marta, som spelat i Umeå, Tyresö och Rosengård, har nyligen varit korsbandsskadad och var därför ingen startspelare i matchen.

VM-debutanten Panama var sista laget in i VM – efter att ha slagit ut Paraguay i kvalet i februari – och hade inte mycket att sätta emot storlaget Brasilien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!