Hattrick sista tio fullbordade femlingen: "Stått still ett tag"

Ledning 3–0 md tio minuter. Läge att slå av på takten? Nej, inte för Louise Andersson. Hon vräkte in tre mål till och gjorde totalt fem när Frödinge vann derbyt hemma mot Blackstad/Odensvi med 6–0. "Det var skönt att det lossande. Både för laget och mig", sa hon.

Louise Andersson bidrog med fem mål för Frödinge Dam.

Louise Andersson bidrog med fem mål för Frödinge Dam.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-17 21:22

Att Louise Andersson är en av traktens målfarligaste spelare kommer knappast som en nyhet. Inför måndagens match hemma mot BOIF hade hon gjort 15 mål på åtta matcher. Det fanns dock frågetecken för hennes form inför matchen.

– Jag har haft lite problem med fötterna och inte gjort så mycket mål i de senaste matcherna. Därför var det skönt att det lossnade nu och att jag kunde fullfölja matchen.

Hon visade vägen med 1–0 efter en knapp halvtimme och fick sedan se lagkamraten Elin Linder göra 2–0 fem minuter senare.

– Vi hade lite dålig inställning från början, men höjde oss efter ett tag. Samtidigt så försöker BOIF spela och ger sig inte i första taget.

Drygt 20 minuter in i andra avgjordes matchen i praktiken när Louise Andersson satte dit 3–0.

Hon var inte nöjd så.

Inte på långa vägar.

Se bara här:

80:e 4–0.

88:e 5–0

89:e 6–0.

Ett äkta hattrick inom loppet av nio minuter.

– Haha, ja det var ju en skaplig avslutning på matchen.

Var det något av målen som stack ut extra?

– Nej, det kan jag inte påstå.

I en superjämn toppstrid är FBSK tre poäng bakom Hultsfred. Laget ska möta Västervik borta nästa vecka innan sommaruppehållet väntar.

– Det ska bli skönt med lite spelledigt. Kroppen behöver det. Men sedan är vi revanschsugna i höst och ska ge de andra lagen en match om seriesegern.

Andersson är nu uppe på 20 mål totalt och toppar seriens skytteliga före Caroline Phalén, HFK som har 16.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om