Hattrickhjälte! • Doldis räddade laget från direktnedflyttning

Anton Dähre. Känner ni inte igen namnet? Inte så konstigt. Inför den här matchen har den unge liraren (född 2006) inte gjort ett enda mål i Södra Vi IF:s A-lag. Men i måstematchen hemma mot Ariel klev han fram och stänkte in tre mål i 4–1-segern.

SVIF fick jubla över tre poäng. Nu väntar en ödesmatch mot Hultsfred nästa helg.

SVIF fick jubla över tre poäng. Nu väntar en ödesmatch mot Hultsfred nästa helg.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-29 20:29

Därmed väntar ett avgörande möte mot Hultsfreds FK nästa helg, om vilket lag som tar kvalplatsen och vilket lag som åker ur division 5.

Men det är då. Matchen mot Ariel då? Alla Anton Dähres tre mål kom i den första halvleken. SVIF hade en 3–1-ledning med sig in till pausvilan.

I den andra halvleken fastställde sen den mångårige Södra Vi-spelaren Martin Brorsson slutresultatet till 4–1. 

Peter Magnusson, tränare i Södra Vi om matchen:

– Vi får hål på Ariel tidigt och har sen 2–0 efter en kvart ungefär. Vi får den starten som vi ville ha. Sen kommer vi ner lite i tempo, och det är då de gör sitt reduceringsmål via en omställning. Det blir kanske lite nerv ett tag, men det kändes ändå som att vi skulle fixa det och ta hem tre poäng. I andra halvlek är det vi som har mest boll och kontrollerar det. Det känns som en dag på jobbet.

Matchhjälten Anton Dähre. Vad är det för lirare, för de som inte har koll?

– Det är ett nyförvärv som kom inför säsongen. Då hade han inte spelat på ett tag. Men han har tagit stora kliv under och säsongen och nu klaffade allting för honom. Han har gjort en del mål i B-laget men nu fick han även utdelning i A-laget.

Nu väntar en ödesmatch som ni måste vinna. Hur ska ni göra det?

– Det gäller att göra ett mål mer än motståndarna. Svårare än så är det inte. Men Hultsfred är i förarsättet och har all press på sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!