Hegerberg med hattrick i landslagscomebacken

Hon var tillbaka i det norska landslaget efter en fem år lång bojkott. Då stod Ada Hegerberg för ett hattrick i Norges 5–1-seger mot Kosovo i VM-kvalet. –Det var fantastiskt att spela på hemmaplan igen. Jag har saknat det, säger anfallsstjärnan enligt NTB.

Ada Hegerberg firar med landslagskollegorna efter målen mot Kosovo i VM-kvalet.

Fotboll2022-04-07 20:00

Ada Hegerberg, till vardags i franska Lyon, var tongivande i den norska segern på hemmaplan i Sandefjord när hon till sist gjorde landslagscomeback. 26-åringen satte matchens första mål på egen hand efter drygt 20 minuter – och följde upp det med att utöka Norges ledning till 2–0 två minuter senare.

Men norskan var inte klar där.

Hattrick för Hegerberg

I andra halvlek fullbordade Hegerberg hattricket när hon satte det fjärde norska målet för matchen, för att sedan i den 76:e minuten bytas ut. Med sex minuter kvar av ordinarie tid prickade Celin Ildhusøy in 5–1, vilket blev slutresultatet.

– Jag känner en enorm glädje över att vara tillbaka för att spela för mitt land. Det var så kallt, men det var också så många i publiken och verkligen bra stämningen. Det värmer hjärtat, säger hon.

Förbundskaptenen för laget, svenske Martin Sjögren, berömde stjärnan efter matchen.

– Hon gjorde en jättefin match. Motståndet var inte på högsta nivå, men Ada har inte varit med oss på väldigt länge och vi har bara tränat två gånger tillsammans. Vi såg redan en "connection" mellan henne och de andra, säger han.

Hegerberg lämnade landslaget 2017 och har anklagat såväl landslagsledning som förbund för att använda sig av härskartekniker.

– Det finns inte plats för mig i landslaget just nu. Så enkelt är det. Jag har i alla fall gjort mitt för att påpeka det jag inte tycker varit bra nog, men jag menar att norska förbundet har en jäkla lång väg att gå, sade Ada Hegerberg 2017 till VG.