Hel Hamsik hyllas efter premiärsegern

Se upp, Sverige. Slovakiens skadedrabbade lagkapten och storstjärna Marek Hamsik spelade 90 minuter i premiärsegern mot Polen (2–1) – och verkar inte ha fått något bakslag. –Han fick med sig alla, sade assisterande förbundskaptenen Samuel Slovak på en presskonferens, enligt slovakiska Sport.

Slovakiens lagkapten Marek Hamsik jublar efter premiärsegern (2–1) mot Polen på måndagen.

Slovakiens lagkapten Marek Hamsik jublar efter premiärsegern (2–1) mot Polen på måndagen.

Foto: Jevgenia Novozjenina/AP/TT

Fotboll2021-06-15 15:50

Den slovakiske mittfältsstjärnan Marek Hamsik – ikon i Napoli – laddade ju upp inför fotbolls-EM med att sensationellt spela i allsvenskan med IFK Göteborg under vårsäsongen. Med sig till turneringen fick Hamsik förvisso fem starter och ett drömmål – men också en vadskada, som fortsatte att störa och bidrog till att han missade Slovakiens båda träningslandskamper inför EM.

När det vankades premiär mot Polen under måndagskvällen i S:t Petersburg fanns emellertid lagkaptenen med i förbundskapten Stefan Tarkovics startelva. Och 33-årige Hamsik höll för 90 minuter, när Slovakien fick en drömstart på gruppspelet och vann med 2–1.

– Han hjälpte laget med både teknisk kvalitet och en fysisk insats. Han fick med sig alla, sade assisterande förbundskaptenen Samuel Slovak på en presskonferens enligt slovakiska Sport.

"Segrar gör ont"

Dito veteranmittfältaren Juraj Kucka har också dragits med skadekänningar under EM-uppladdningen – men kunde även han spela 90 minuter mot Polen. Och dagen efter kunde Samuel Slovak konstatera att det än så länge inte ser ut att vara några skadeavbräck efter premiären.

– Fotboll gör ont, segrar gör ont. De är slitna, men lyckligtvis ser det inte ut att vara något allvarligt, sade han.

"Sverige är bra"

På fredag ställs Slovakien – gissningsvis med Marek Hamsik i laget – mot Sverige i S:t Petersburg. Sverige klarade ju 0–0 mot Spanien, men det verkar inte ha överraskat Slovakiens landslagsledning.

– Sverige är ett bra lag. Polen också, för att inte tala om Spanien. Det är en turnering, då ser man alltid lite andra resultat, det är inget konstigt. Det hade krävts en bra insats för Spanien att vinna, men Sverige gjorde det riktigt bra och förlorade inte, sade Samuel Slovak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!