HELGENS FOTBOLL: Andra raka nollan för Kisa BK

När Kisa hamnade i underläge med 3-0 redan i första halvleken var tränaren Thomas Gustafsson rädd att det skulle rinna iväg. – Jag är stolt över killarna som spelar 0-0 i resten av matchen, säger han.

Fotboll2016-04-25 12:10

Tippade topplaget Mjölby AI på bortaplan. Kanske säsongens tuffaste uppgift för det unga KBK-laget i fotbollsfyran?

Gårdagskvällens match började också på absolut sämsta tänkbara sätt. Mjölbys ledningsmål kom redan i den fjärde minuten och lite senare gjorde man även 2-0.

Blev överraskade
– De överraskade oss med att spela långa bollar från backlinjen, vilket de inte brukar göra. Därför låg vi inledningsvis lite fel i banan, berättar Kisa-tränaren Thomas ”TG” Gustafsson.

När sedan 3-0 kom strax innan halvtid, efter kalabalik framför Kisas mål, erkänner ”TG” att han innerst inne var rädd för att det skulle kunna rinna iväg.

– Vi sa i halvtid att vi inte skulle förlora den andra halvleken. Sedan går vi in på plan, gör det jättebra och spelar 0-0 under de sista 45 minuterna.

Kisa BK anno 2016 kommer få det tufft, men man har visat att det finns kvalitet i laget.

– Redan när jag tog tränaruppdraget visste jag att vi skulle få slita hårt för varje poäng, mendet finns mycket kunnande hos de oslipade diamanterna.

Vilja och inställning

– Framför allt är jag glad över den vilja och den inställning de visar, säger Thomas Gustafsson, som härnäst har att se fram emot hemmamatch mot LiU på onsdag.

– Då ska vi ha våra första poäng. Själv är jag inte ett dugg orolig inför fortsättningen, men det gäller att få grabbarna att tro på det.

Bäst i KBK mot Mjölby AI var 17-åringen Samuel Lindell

– Han har ett fint rörelsemönster, balans och bra blick. Mycket roligt att se, avslutar Thomas Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!