HELGENS FOTBOLL: ”Måste bli mer professionella”

– Jag tror att det sitter i huvudena på oss. Vi måste bli mer professionella när förutsättningarna inte är de bästa. Vimmerby IF:s tränare Johan Carlsson hade svårt att smälta lördagens förlust och svaga insats borta mot Södertälje i fotbollstvåan.

BÄST IGEN. I ett blekt Vimmerby IF var återigen mittbacken Johan Lundin en av lagets ljuspunkter.

BÄST IGEN. I ett blekt Vimmerby IF var återigen mittbacken Johan Lundin en av lagets ljuspunkter.

Foto:

Fotboll2016-05-16 05:47

Vi ska säga det direkt. 2-0 till hemmalaget var siffror som inte går att snacka bort.

– Nej, det här var inte bra. En dålig match mellan två för dagen halvtaskiga lag. Jag kan acceptera en förlust om motståndaren är bättre, men Södertälje är ett lag vi ska slå. De är ett gäng otränade individualister med en vass högermittfältare. De är helt enkelt inte bra och det gör förlusten extra sur, säger Johan” JC” Carlsson.

– Jag kan tycka att planen kanske var den sämsta jag någonsin har sett och att domaren höll en väldigt låg nivå, men det spelare ingen roll. Båda lagen var lika hårt drabbade – det var inget som blev matchavgörande, fortsätter han.

Aldrig nära kvittering

Efter en stark matchinledning av hemmalaget, jämnade VIF ut spelet, men såväl skönspel som chanser uteblev.

Vid ställningen 0-0 och strax innan Södertäljes ledningsmål (nick i den 60:e matchminuten) brände Rickard Thuresson ett friläge.

– Mål där och jag tror att vi hade vunnit. Det här kändes som en match  där första målet var helt avgörande, säger ”JC”.

Det skulle även bli ett andra för Södertälje innan matchen var slut.

– Att de gör 2-0 i slutminuten när vi flyttar fram laget spelar ingen roll. Vi var i ärlighetens namn aldrig nära att kvittera, menar Johan ”JC” Carlsson.

Rött kort på Borges

Gustavo Borges byttes in i den 61:a minuten. Han fick sin första varning (för snack) i den 78: minuten och blev utvisad sex minuter senare.

Utvisning igen på svensk-brassen, med andra ord.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om det. Jag valde att inte lägga så mycket kraft och energi på det, säger ”JC”.

Bäst i ett blekt VIF var mittbacken Johan Lundin och mittfältaren Allan Zizinga.

– Även Simon Larsson kommer undan med hedern i behåll. Han gör det helt okej på en ovan plats, avslutar Johan Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!