Helsingborg förlorade dramatiskt – ny nästjumbo

Helsingborgs IF förlorade mötet i superettan mot Örgryte med 2–3 efter att Villiam Dahlström tryckte dit Örgrytes segermål på tilläggstid. Helsingborg ligger nu nästjumbo i tabellen och riskerar nedflyttning. –Det var så klart kul att göra mål, men det spelar ingen roll när vi förlorar, säger Simon Bengtsson i Discoverys sändning.

Helsingborg förlorade mot Örgryte med 2–3. Arkivbild.

Fotboll2023-08-08 21:26

Bottenlaget Helsingborg har haft en tung säsong i superettan, men laget har hittat en bättre form mot slutet där man tagit poäng i sju av åtta matcher.

På hemmaplan mot Örgryte under tisdagskvällen skulle det dock bli ett bakslag för Skånelaget.

I början av första halvlek tog Helsingborg ledningen genom Erik Ring, men bortalaget kvitterade innan halvtidsvilan när Linus Tagesson petade in bollen i mål. Tagesson var inte klar för kvällen utan utökade bortalagets ledning till 1–2 i andra halvlek.

Men i den 85:e matchminuten klev Helsingborgs Simon Bengtsson fram och kvitterade, till hemmapublikens stora jubel.

Det såg ut att bli delad poäng i bottenmötet tills nyförvärvet Villiam Dahlström tryckte dit Örgrytes segermål på tilläggstid.

Matchen slutade 2–3 till Örgryte.

– Jag tycker att första halvlek är okej. Andra halvlek börjar vi dåligt, men vi kommer tillbaka. Sen kommer en kontring och de avgör, säger Simon Bengtsson i Discoverys sändning.

Resultatet innebär att Örgryte nu går om Helsingborg i tabellen – upp på kvalplats. Helsingborg placerar sig därmed som nästjumbo på nedflyttningsplats, sju poäng före tabelljumbon Skövde AIK.