Helsingborg värvar från Hammarby

Helsingborgs IF har gjort klart med en prestigevärvning. Abdul "Abbe" Khalili är klar för en återkomst till klubben säsongen ut, meddelar klubben på sin webbplats.

"Abbe" Khalili är klar för Helsingborgs IF. Arkivbild.

"Abbe" Khalili är klar för Helsingborgs IF. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2022-08-11 10:54

Det var åtta år sedan "Abbe" Khalili lämnade Helsingborgs IF för turkiska Mersin İdmanyurdu. Nu sluts cirkeln då Helsingborgs IF presenterat 30-åringen på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

"Det känns hemma och det känns riktigt bra. Jag tycker att en klubb som HIF ska vara kvar i Allsvenskan och jag tycker att det är en bra utmaning för mig. Jag ser att det finns mycket potential i laget och klubben så jag ville vara med på resan och bidra. Jag har sett framemot att springa ut här sedan jag lämnade", säger Khalili i ett uttalande.

Han var med i den trupp som sensationellt vann U21-guld 2015 och har de två senaste säsongerna spelat i Hammarby. I år har det bara blivit tre framträdanden i allsvenskan.

Khalili har också en seniorlandskamp för Sverige.

"Abbe är en erfaren och skicklig spelare som kan spela i flera olika roller på mittfältet. Han är dessutom från Helsingborg och vi är glada att han vill vara med och hjälpa HIF säkra ett nytt allsvenskt kontrakt", säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!