”Helt fantastiskt för oss”

Från Vimmerby IF:s sida är man självklart glada över att läktarfrågan på Ceosomårdet är på gång att lösa sig.

Bertil Karlsson i VIF gillar en föreslagna lösningen.

Bertil Karlsson i VIF gillar en föreslagna lösningen.

Foto: Jimmy Karlsson

Fotboll2016-08-31 06:30

– Jag har hört lite rykten tidigare, men om det blir så här är det helt fantastiskt för oss, säger Bertil Karlsson i VIF. 

Du vet hur det har varit de senaste åren. Vimmerby IF har spelat sina hemmamatcher i fotbollstvåan på den läktarlösa Skobes Arena på Ceosområdet. Och under åren på Ceos har publiksnittet sjunkit till närmare det halva jämfört med hur det var på Vimarvallen. Dagens besked om att läktarfrågan är på gång att lösas tas givetvis emot med öppna armar. 

– Mest positivt är det ur ett säkerhetsperspektiv. Nu slipper man oroa sig över att barn ska ramla ned för branten bakom den provisoriska träläktaren, säger Vimmerby IF:s Bertil Karlsson. 

Så nära som möjligt

– Sedan är det så klart trevligt att kunna erbjuda en funktionell arena för alla som vill se våra matcher men som inte har möjlighet att stå under 90 minuter. På Skobes Arena har redan markeringar ritats upp där man vill placera läktaren. Och dessa ligger bara ett par meter från sidlinjen. 

– Vårt önskemål är att få den så nära planen som man får. Ju tajtare arena desto trevligare stämning och upplevelse, säger Bertil Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!