Heltända Målillaspelare inför sällsynt derby

1982. Det är länge sedan. Det var året då Italien blev världsmästare i fotboll. Det var också året då Hultsfred och Målilla senast möttes i ett seriederby. På fredag är det dags igen...

Fotboll2008-05-15 06:16

Det är då 26 års förväntningar ska få sitt utlopp. Nåja, det var kanske att ta i en aning. Hur som helst är det här sedan länge ett hett emotsett derby.
Med massor av känslor.
Med massor av prestige.
Med massor av rivalitet.
Det räcker med att titta på bilden så förstår ni. Hela kvintetten - Mats Landström, Folke Pleijert, Stefan Lind, Niklas Karlsson och Patrik Gunnarsson - har tidigare spelat i HFK.
De vill inget hellre än vinna på Knektavallen, deras förra hemmaarena.
Men faktum är att det är "storebror" Hultsfred som har revansch att kräva.

Risk för övertändning...?
Målillas Stefan Einarsson har koll på historien:
- Vi möttes i division fyra 1982. Vi åkte ur det året, men vi spelade 0-0 i Hultsfred på våren och vann med 1-0 på hösten. Jag minns att Börje Dellemyr gjorde målet. Jag kommer ihåg det för jag slog passningen, men skriv för sjutton inte det. Jag vill inte verka kaxig.
Nja, det är nog ingen risk att någon tycker så Einarsson...
Men det kan bli så att killarna på bilden kan sträcka på sig lite extra efter derbyt på fredag. Målilla är bra och vann i senaste omgången - precis som HFK.
- Det var bra för derbyt att båda vann. Det skapar lite extra intresse. Sedan står båda på fem poäng också, säger Stefan Lind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!