Hemma hos Kisas brassar

Med ett varmt leende hälsar han oss välkommen till sitt nya hem. Carlos Fernando de Mattos ger ett vänligt intryck. Han är långt hemifrån. Kontrasterna mellan livet i lilla Kisa och mångmiljonstaden Sáo Paolo är gigantiska. Han är i Sverige för att lira fotboll i KBK - med brassepolarna Edson och Diego.

På gång. Carlos Fernando de Mattos, Diego Botelho och Edson Ferreira de Aráujo har bytt mångmiljonstaden Sáo Paolo mot lilla Kisa.

På gång. Carlos Fernando de Mattos, Diego Botelho och Edson Ferreira de Aráujo har bytt mångmiljonstaden Sáo Paolo mot lilla Kisa.

Foto:

Fotboll2010-04-28 06:33


Klockan är strax över tolv, mitt på dagen. Carlos Fernando de Mattos ser lite sömnig ut när vi träffar honom. Inne i det charmiga tvåvåningshuset på Kisas höjder på Grönedegatan ligger fortfarande hans rumskompisar Diego och Edson och halvsover. Det har sin förklaring. Via datorn har de ofta kontakt med sina familjer i Brasilien på nätterna. Carlos Fernando de Mattos är iklädd en moderiktig svart, tight t-shirt och blekblå jeans. Bicepsmusklerna framträder med all tydlighet. Det är en vältränad kille. En stor kille. Han ser längre ut än de 190 centimeter han säger sig vara.

"Han är otroligt bra"
För att förstå varandra har vi hjälp av en Kisakille, uppväxt i Natal i de norra delarna av Brasilien. Carlos Fernando de Mattos har dock snappat upp ett par svenska ord under de veckor han hunnit vara här - och som han använder sig av redan på min första fråga.

Hur trivs du i Kisa...?
- Mycket, mycket bra (skratt).
Via tolken Kennys hjälp berättar han att han tycker om lugnet i Kisa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!