Hemma igen efter lägret i Halmstad – berömdes av landslagstränaren

En nervös Greta Koponen åkte iväg till Halmstad för att delta i Utvecklingslägret med sitt Smålandslag F02. När lägret var slut kunde Greta titta tillbaka på några riktigt lärorika och roliga dagar. – Jag är jättenöjd, säger Vimmerbytjejen.

I förra veckan deltog Greta Koponen (mitten) på det så kallade elitlägret i Halmstad. Foto: Magnus Strömsten

I förra veckan deltog Greta Koponen (mitten) på det så kallade elitlägret i Halmstad. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Fotboll2017-07-04 10:35

I början av juni fick Greta Koponen reda på att hon var en av 14 stycken 15-åringar i Småland som var uttagen till Elitlägret i Halmstad. Tidigt förra söndagen var det dags att åka iväg och det var en pirrig Greta:

– Det var jättenervöst innan. Men när man kom dit började det avta mer och mer för vi var ett så härligt gäng.

Totalt var det 20 distrikt med i lägret och totalt cirka 320 spelare. För Gretas Smålandslag F02 gick det bra i matcherna laget spelade. I den första matchen blev det 3-1-vinst över Gästrikland, sedan blev det återigen vinst efter 1-0 mot Norrbotten. I tredje och sista matchen fick Gretas lag dock se sig besegrade av Stockholm som vann med 2-0.

– Första matchen gick jättebra och det är den jag är mest nöjd över. I den andra matchen gick det också bra men det märktes att vi mötte ett bättre lag. Stockholm vann på grund av sin första halvlek, menar Koponen.

Förutom matcher var det även träningspass med egna laget och teorigenomgångar tillsammans med andra distrikt.

– Vi satt i en aula och hade genomgångar alla spelare. Både före detta- och aktiva landslagsspelare pratade om hur det är att spela i landslaget, berättar Greta.

Drömmen om att spela i just landslaget blev inte mindre när Greta gång efter annan fick beröm av tränarna. Efter matcher och träningar kom distriktstränare fram till henne och sa att hon gjort bra ifrån sig. Även en tränare från landsslaget gav Greta beröm. 40 tjejer ut av de 320 deltagande kommer kallas till landslagsuttagningen i augusti. En plats Koponen hoppas kunna ta:

– Ja det är såklart jag önskar det. Men tar jag den inte i år är det bara fortsätta kriga så tar jag den nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!