Hemmalaget vann i Frödinge

Frödinges pokal till minne av den gamla eldsjälen Eskil Nilsson firar i år 20-årsjubileum. Efter stor dramatik och otaligt många straffar stod hemmaföreningen till slut som segrare.

Finalen blev en jämn och tät historia. Foto: Janne Strömsten

Finalen blev en jämn och tät historia. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Fotboll2007-07-16 06:18

- Det var riktigt roligt, kul att få vinna sin egen pokal, säger FBSK: s tränare Fredrik Johansson.
Som vanligt var det fyra lag som ställde upp i Eskils minne. I år deltog förutom hemmaföreningen Vimmerby IF C, Djursdala SK och Ankarsrums IS. Lagen var uppdelade i två semifinaler där FBSK tog emot Ankarsrum och DSK ställdes mot VIF C.
2007 års upplaga av Eskils minne går till historien som en av de jämnaste och mest dramatiska. Lagen var jämlika och det krävdes straffar i samtliga matcher för att skilja lagen åt. Efter att FBSK straffat ut AIS och VIF gjort likaså med DSK stod det klart att Frödinge/Brantestad fick ta emot Vimmerby IF: s ungtuppar i finalen.
- Det var en jättebra match med roligt spel, kanske det bästa vi spelat hittills i år, kanske för att VIF verkligen bjöd upp, funderar Johansson.
Den tuffa matchen var länge mållös. Kåre Karlsson missade hemmalagets bonusstraff i början av den andra halvleken men ganska omgående lyckades FBSK ändå ta ledningen. Mathias Ericsson höll sig påpassligt framme och fick in 1-0.
VIF gav sig inte och fick lite turligt in en sen kvittering när Anton Carlssons långskott seglade in i nätet bakom den annars duktiga hemmamålvakten Christian Johansson.
I den följande straffläggningen visade hemmalaget kyla då man fick in alla sina fyra straffar. Målvakten Johansson revanscherade sig ordentligt och blev matchvinnare med två räddningar.
- Det var väldigt roligt och jag tycker det var välförtjänt, menar Johansson.
Hemmalagets Erik Pettersson fick pris som turneringens bästa spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!