"Henke" om Jordans petning: "Det finns inte"

Jordan Larsson blev inte uttagen i VM-kvaltruppen trots att han gör succé i ryska Spartak Moskva. Något som får hans pappa, landslagslegendaren Henrik Larsson, att reagera. –Till denna samlingen finns det inte att han inte ska vara med, säger han till Aftonbladet.

Jordan Larsson i en landskamp mot Ryssland. Arkivbild.

Jordan Larsson i en landskamp mot Ryssland. Arkivbild.

Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Fotboll2021-03-23 17:13

Jordan Larsson har gjort tolv mål och fem assist den här säsongen för sitt klubblag i Ryssland, men fick ändå inte plats i Janne Anderssons trupp.

– Det är inte bara mål och poäng, utan sättet han spelar på. Det är imponerande. Jag är en väldigt glad och stolt pappa, säger "Henke" till Aftonbladet.

Jordan Larsson har varit med i de två senaste landslagstrupperna, men efter Zlatan Ibrahimovics intåg fick han stå åt sidan den här gången. 23-åringen har framförallt övertygat under våren och i Spartak Moskvas senaste ligamatch, två dagar efter att landslagstruppen togs ut, stod han för två mål.

"Given i truppen"

– Tittar du på form och mål är han given i den svenska landslagstruppen, till denna samlingen finns det inte att han inte ska vara med, säger Henrik Larsson.

Men han hyllar Zlatan och är glad att anfallsstjärnan är tillbaka i landslaget, han säger också att det i slutändan är Janne Andersson som väljer vem som tas ut.

– Det är långt kvar till EM och det enda han (Jordan Larsson) kan göra, det har vi också pratat om, det är fortsätta som han gjort. Sen få vi se om det räcker, säger han.

"Otroligt duktig spelare"

Landslagsanfallaren Marcus Berg har bra koll på Jordan Larsson i och med att båda spelar i ryska ligan.

På dagens presskonferens fick Berg, som spelar för Krasnodar, frågan om han är förvånad över att Larsson inte är med i VM-kvaltruppen.

– Både och, men det är inte jag som tar ut laget. Han har varit med tidigare och han är en otroligt duktig spelare. Vi har väldigt många bra spelare som är här och det är en fråga till Janne.

– Han har väl tagit ut de spelare han tror mest på här och nu, men jag tror att Jordan har alla chanser att vara med i framtiden. Absolut, säger Berg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!