Herrstjärnornas kritik: "Mina öron blöder"

Luis Rubiales vägrar att avgå – då reagerar även spanska herrstjärnor. Borja Iglesias kommer att bojkotta landslagsspel och målvaktslegendaren Iker Casillas kallar Rubialesaffären för pinsam.

Borja Iglesias, till vänster, kommer att bojkotta landslaget efter beskedet att Spaniens fotbollsordförande sitter kvar på sin post.

Borja Iglesias, till vänster, kommer att bojkotta landslaget efter beskedet att Spaniens fotbollsordförande sitter kvar på sin post.

Foto: Miguel Morenatti/AP/TT

Fotboll2023-08-25 15:20

Den 30-årige Real Betis-anfallaren Borja Iglesias skriver på X, före detta Twitter, att han kommer att bojkotta landslaget.

"Att bära Spaniens tröja är en av de bästa saker som hänt under min karriär. Jag vet inte om jag får chansen igen, men jag har tagit beslutet att inte återvända till landslaget förrän saker förändras och beteenden som detta bestraffas", skriver han.

Iglesias har gjort två A-landskamper, den senaste i mars i år.

Reaktionen kom sedan Spaniens fotbollsordförande Luis Rubiales på fredagen vägrat avgå efter skandalkyssen i samband med VM-finalen i söndags mellan Spanien och England.

Där tog Spanien för första gången VM-guld på damsidan.

Spanske målvakten David de Gea, klubblös efter att ha lämnat Manchester United i somras, skriver på sociala medier:

"Mina öron blöder", som en reaktion till det långa och uppeldade försvarstal Rubiales höll i samband med spanska fotbollsförbundets krismöte. Det var där Rubiales meddelade att han inte tänker avgå.

Målvaktslegendaren Iker Casillas, lagkapten i Spaniens VM-guldlag 2010, skriver:

"Pinsamt. Vi borde ha ägnat dessa fem dagar åt att prata om våra tjejer. Åt glädjen de gav oss alla! Att skryta om den titel som vi inte hade inom damfotbollen".

David de Gea. Arkivbild.
David de Gea. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!