Här är våra tips inför helgens fotbollsmatcher

Kommunderby i herrfyran, derby i damtvåan och laddat "rivalmöte" mellan HFK och IFK Tuna i femman. Här tippar vi kommande fotbollsmatcher.

Vimmerby fick målfira tio gånger när laget mötte Rimforsa på Åsundavallen i våras. Nu möts lagen igen, i Vimmerby.

Vimmerby fick målfira tio gånger när laget mötte Rimforsa på Åsundavallen i våras. Nu möts lagen igen, i Vimmerby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-08-25 16:30

Djursdala-Gullringen

(Division 4 herr, fredag)

STRÖMSTEN: Ett Gullringen med sju raka segrar mot ett minst sagt formsvagt Djursdala borde bara kunna sluta på ett vis. Särskilt med tanke på att Gullringen vann senaste mötet med 4–0. DSK krigar dock för sin existens och vill säkert ta lite revansch för den jobbiga 8–0-förlusten mot Vimmerby. Det blir en kamp, men Gullringen tar hem den. Tips: 1–3.

Hultsfred–IFK Tuna 

(Division 5 herr, fredag)

ALLVIN: HFK har inte alls fått den start de önskat i höst, särskilt då inte hemma på Knektavallen. Nu väntar en ny svår motståndare, "rivalen" IFK Tuna. På förhand en helt öppen match, mellan två normalt sett starka offensiva lag. I senaste omgången mot IFK Västervik hittade inte Hultsfred rätt med sitt passningsspel, som annars var så lyckosamt i våras. För att laget ska besegra ett Tuna på uppåtgående, så måste den ack så viktiga detaljen förbättras rejält för att det ska bli poäng här.  Tips: 2–2

Kisa-Myresjö/Vetlanda

(Division 3 herr, lördag)

STRÖMSTEN: Efter 7–4-segern borta mot Torstorp senast väntar en tuffare uppgift för Kisa i helgen. Topplaget Myresjö/Vetlanda har tre raka segrar i ryggen och vann senaste mötet med 3–1. Kisa behöver göra en stark försvarsinsats och lita på att Stephen Kigongos målform håller i sig om de ska lyckas bärga poäng. Tips: 1–2.

TenhultVimmerby

(Division 4 herr, lördag)

ALLVIN: Vimmerby trummar på i toppen och tar skalp på skalp. Frågan är om Tenhult ska kunna störa serieledaren? Med tanke på den minst sagt uppmärksammade matchen lagen emellan i våras, som avbröts, är det troligt att det blir ett ganska laddat möte. För VIF gäller det att få hål på en av seriens bästa målvakter, Fredrik Claesson. Och det kommer de att få med den offensiv laget visar upp. Tips: 0–2

Vimmerby–Rimforsa

(Division 2 dam, lördag)

STRÖMSTEN: VIF vann med 10–3 senast så det känns inte helt enkelt att tippa matchen på förhand. Vimmerby är klara favoriter, men samtidigt har Rimforsa hittat rätt i försvarsspelet på sistone och kan säkert bjuda på en jämnare kamp än vad som var fallet på Åsundavallen, där Vimmerby rann ifrån rejält efter paus. Tips: 3–1.

Hägerstad-Kisa B

(Division 5 herr, lördag)

ALLVIN: Ännu ett laddat möte i lokalfotbollen. I våras blev det en match som Hägerstad ville stryka ett streck över, inte bara resultatmässigt (1–4) utan även för lagets inställning och uppträdande. Nu får HIF möjlighet att ta revansch både på sig själva och på Kisa. Hägerstad fick en perfekt start på höstsäsongen då laget vann med tennissiffrorna 6–3 mot Malmen. Tipset är att de vinner nu också. Tips: 3–2.

IFK Västervik-HM IS 

(Division 5 herr, lördag)

STRÖMSTEN: IFK kommer med tolv raka matcher utan förlust och gav ett styrkebesked vid segern i toppmötet mot Hultsfred på Knektavallen. HM IS gör det också bra, men har inte råd att förlora här om de ska hänga på i toppstriden. Bortaplan brukar vara en fördel för HM IS. Senaste mötet vann IFK med 2–1. Tips: 2–2.

Hultsfred–Holsby

(Division 3 dam, söndag)

ALLVIN: HFK är att de lokala lag som överraskat allra mest i år. Laget toppar fortfarande division tre-serien, men åkte på en smäll mot Eksjö U den gångna helgen. Har det påverkat laget på något sätt? Vi tror inte det. Hultsfred har vunnit fem av sex hemmamatcher och möter just nu främsta utmanaren om seriesegern i en seriefinal. Tips: 2–1. 

Derbyseger på gång? Hägerstad tar emot Kisa B i herrfemman.
Derbyseger på gång? Hägerstad tar emot Kisa B i herrfemman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!