Heta nyförvärvet hemlig om målet

Under fredagen är det seriepremiär i division 3. Nyförvärvet David Cederholm, från Rimforsa, ser ljust på BK Ljungsbros chanser i serien.

David Cederholm är laddad inför seriestarten.

David Cederholm är laddad inför seriestarten.

Foto: Privat

Fotboll2023-04-06 11:15

Ljungsbro inleder "trean" hemma mot Myresjö-Vetlanda och en av de spelare som övertygat mest under försäsongen är David Cederholm, nyförvärvet från Rimforsa. 

Tränaren Kenny Lundgren beskriver Cederholm som en spelare med många kvalitéer som gör att han kan spela på flera offensiva positioner.

– Jag kände att det var dags att testa nu och man märker på träningsmatcher att det är ett högre tempo, säger David Cederholm om flytten från division 4 till division 3.

Nyförvärvet siktar på att utvecklas fullt ut och nå så högt som möjligt, detta genom att ta det lugnt och gå upp i division när det känns rätt. Att steget upp till division 3 föll på Ljungsbro grundar sig i en önskan att vara kvar i Linköping.

– Ljungsbro är ju också en av få klubbar som kan erbjuda division 3-fotboll i Linköpingstrakten, säger han. 

Ljungsbros chanser i serien ser bra ut, tycker Cederholm, trots olika resultat under försäsongen.

– Det blir en tuff serie som säkert kommer vara jämn och avgörs i sista omgången.

Inför matchen mot Myresjö-Vetlanda tror nyförvärvet på en match där Ljungsbro för mycket av spelet och där gästerna från Småland kommer att sikta in sig på kontringar.

– Jag tror vi vinner med några bollar, 3–1 tror jag, säger David Cederholm.

I fjol svarade 20-åringen för 13 mål på 21 matcher i Rimforsa IF, men vad han hoppas kunna producera under den kommande säsong vill han inte helt dela med sig av.

– Svårt att säga, jag tänker att det håller jag för mig själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!