Hett derby på Knektavallen i kväll

Det är derbydags i division fyra när Hultsfreds FK tar emot IFK Tuna på Knektavallen under fredagskvällen. Mattias Gustavsson, tränare i IFK Tuna, tror det blir en tuff match: "Ett derby är ju alltid ett derby".

IFK Tuna är favoriter när man möter jumbon Hultsfreds FK.

IFK Tuna är favoriter när man möter jumbon Hultsfreds FK.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-09-06 07:10

Hultsfreds FK har inte haft någon säsong att minnas i divison fyra i år och behöver få till ett mirakel för att kunna klara kontraktet. HFK ligger sist med fyra poäng och har tolv poäng upp till kvalplatsen när det återstår fyra matcher att spela.

För IFK Tuna har det dock gått betydligt bättre och laget har plockat 31 poäng hittills. Man har åtta poäng upp till Aneby, som ligger på kvalstrecket uppåt. På fredag kväll möts HFK och Tuna, och trots lagens tabellägen talar det mesta för att det blir en hård batalj.

– Det är en tuff match även om HFK ligger pyrt till. Det gäller att vi verkligen är på tårna för ett derby är ju alltid ett derby. Vi får inte gå ut och tro att det blir någon lätt match utan det gäller att man taggar till och tar det som ett derby, säger IFK Tuna-tränaren Mattias Gustavsson.

Tror ni på att ta kvalplatsen?

– Vi tar en match i taget, det är inget mer än det vi kan göra och så får vi se hur långt det räcker till slut.

Även om det ska mycket till för att det ska bli kval till division tre för IFK Tuna så är Gustavsson nöjd med säsongen än så länge.

– Jag tycker vi har gjort en godkänd säsong. Vi började lite knackigt men sedan vände det och trots att vi haft våra svackor i vissa matcher så måste jag säga att det är ganska godkänt, säger Gustavsson.

Oskar Eriksson missar matchen på grund av skada för IFK, som annars kommer med fullt manskap.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!