Hett derbymöte ikväll – vi liverapporterar! • "Allt att vinna"

Det vankas blåvitt möte i afton. Södra Vi vs IFK Tuna. Vi är på plats och liverapporterar matchen. Här får ni också förutsättningarna inför derbyt. Och tja...IFK får tillbaka en hel hoper av spelare och är solklar favorit.

Södra Vi och IFK Tuna möts på Ulfveskog ikväll.

Södra Vi och IFK Tuna möts på Ulfveskog ikväll.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-06-07 17:28

Våren har som bekant varit tung för Södra Vi IF. Det finns inte heller inte mycket som tyder på ett trendbrott på Ulfveskog i afton. Främsta anledningen till det är förstås motståndet. Ett motstånd som visserligen inte alls motsvarat förväntningarna så här långt och som kommer till mötet med en jobbig uddamålsförlust mot Lojal (2–3) i ryggen. 

– Vi har allt att vinna i en sån här match, så är det ju. Tuna är säkert jäkligt revanschsuget efter förlusten mot Lojal och får tillbaka väldigt många spelare som saknades mot Lojal, säger tränaren Peter Magnusson. 

Vad är den viktigaste faktorn för att ni ska vinna?

– Att vi verkligen tror på oss själva och lita på att vi gör det bra tillsammans som ett lag. Dessutom är det vår hemmaplan. Sen vet vi att Tuna har många individuellt skickliga spelare och att de är fruktansvärt bra i medgång. 

Hur är läget i er trupp?

– Tyvärr får vi klara oss utan både Niklas Gunnarsson (sjuka barn) och hälskadade Adrian Mathiasson. Det är två viktiga spelare för oss. Elias Babiker kommer inte heller loss. Däremot har "Jonis" (Jonathan Gustafsson) gett klartecken på kort varsel och även Hugo Karlsson. 

Startelvan: Abdelrahman Ammar - Marcus Hedlund, Jonathan Gustafsson, Jonas Karlsson, Joel Stridell - Elias Karlsson, Jesper Wessman, Martin Brorsson, Mikael Hammarqvist, Hannes Stefansson - Robin Hammar. 

IFK Tunas säsong får ses som en stor missräkning så här långt. Laget aspirerade på att vara med i toppstriden, men är bara sjua med tio poäng på åtta matcher. 

– Det är klart att det är en måstematch för båda lagen. Vi behöver vinna för att inte helt tappa kontakten med topplagen. Södra Vi krigar ju i botten och har inte råd att tappa mer. Det är bäddat för en spännande kamp, säger IFK-tränaren Lasse Gustavsson.

Hans lag kommer från en tung 3–2-förlust i derbyt hemma mot Lojal. Då var laget extremt drabbat av avstängningar. Nu ser läget ljusare ut.

– Ja, det var lite lättare att få ihop lag till kvällens match, säger han och skrattar. Den enda som saknas är Anthon Bekesi som är skadad. Även "VG" (Victor Gustavsson) har en liten känning. Han ska vara med på bänken och testa om det kan bli aktuellt med ett inhopp.

Fotnot: Sporten är på plats och liverapporterar från matchen. Följ den på www.vimmerbytidning.se från 18.55.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!