HFK bröt DSK:s svit: "Viktiga poäng"

Djursdala åkte på säsongens första förlust när de föll med 2–0 hemma mot Hultsfred. "Det var jämnt, men vi var lite bättre", sa HFK-tränaren Krister Borgh.

Oscar Karlssons HFK vann derbyt borta mot Djursdala med 2-0.

Oscar Karlssons HFK vann derbyt borta mot Djursdala med 2-0.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-21 15:48

Djursdala hade chansen att göra ett ryck i tabelltoppen genom att ta sin fjärde raka seger. HFK lyckades dock sätta stopp för det.

– Det var jäkligt viktigt att vann så vi inte halkade för långt efter i serien, sa HFK-tränaren Krister Borgh.

Han fick annars se sitt lag bränna en straff tidigt då Andreas Brodin i DSK-målet gjorde en bra räddning.

HFK:s ledningsmål kom istället i slutskedet av första halvleken. Isak Lindkvist hittade fram till Christopher Einarsson som gjorde målet.

– 0–1 kändes lite som en kalldusch. Vi hade bland annat två ribbskott i första halvlek och kunde lika väl haft ledningen, sa DSK-tränaren Torbjörn Allvin.

DSK var även nära att kvittera i början av andra då Markus Ahl fick chansen efter en frispark. Istället kom 2–0 tio minuter in på halvleken och då var det ombytta roller. På en kontring spelade Christopher Einarsson fram Isak Lindkvist som lade in bollen i öppet mål.

– Vi försöker på slutet också och har ytterligare ett ribbskott, men bollen ville inte in idag, sa Torbjörn Allvin som framhöll Albin Isaksson, Markus Ahl och Simon Lennartsson som sina bästa spelare för dagen.

Krister Borgh var också nöjd med sitt lags insats och den välbehövliga segern.

– I det stora hela var vi lite bättre och hade mer boll, även om det chansmässigt var jämnt. Sebastian Strömbom och Gustav Föghner förtjänar ett extra omnämnande, men det var ändå en gedigen laginats som låg bakom de tre poängen, sa Borgh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!