HFK: ”En match som vi ska vinna”

Kalmar AIK. Jumbon. Det är en motståndare som Hultsfreds FK helst ska besegra. ”Jag tycker vi har bra chanser att vinna”, säger målvakten David Tegberger.

På väg mot ny seger? Hultsfreds FK har inlett serien bra där Albert Johansson gjort sex mål.

På väg mot ny seger? Hultsfreds FK har inlett serien bra där Albert Johansson gjort sex mål.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-05-11 06:30

Division fyra nordöstra är rekordjämn. Det är många lag inom få poäng. Hultsfreds FK är ett av lagen som fightas i toppen. Och där vill HFK vara kvar även efter bortamatchen mot Kalmar AIK. Ett Kalmar AIK som något överraskande knep säsongens första poäng mot IFK Tuna i den förra omgången.

– Jag tror att det kommer bli tufft. Det var bra av dem att ta poäng mot Tuna. Och de kommer ändå från division tre, samtidigt är det väl kanske ingen säsong de kommer att minnas, säger David Tegberger.

Efter flera år som andremålvakt bakom Joachim Johansson, är det nu han som spelar förstafiolen i HFK. Och han har axlat rollen på bästa sätt.

– Jag är nöjd. Det har gått bra, förutom i sista matchen då Färjestaden kvitterade till 2–2 i slutet.

Vad hände?

– Ja... haha, det är väl så att hjärnan och kroppen inte alltid synkar så bra. De kastade ett långt inkast och det blev lite fel. Jag var inte så smidig som jag kanske önskat.

Nu vill Tegberger ha en trepoängare mot Kalmar AIK.

– Ska vi hänga på i toppstriden så bör vi vinna. Det är viktigt. Jag ser fram mot att möta dem. Det blir spännande och inspirerande att spela på Fredrikskans. Det är en klassisk arena och det är klart att det känns lite speciellt på så sätt.

Vad är du mest nöjd med för egen del så här långt?

– Det var en svår fråga. men jag är mest nöjd med vårt försvarsspel. Jag har fått mycket hjälp av ”ligan” där bak. Personligen känner jag att jag tar steg för steg och utvecklas varje vecka. Det känns bra än så länge.

Vad blir viktigast mot Kalmar?

– Att vi verkligen tar jobbet. Hårt jobb lönar sig alltid. Mot Färjestaden kanske vi inte tog det fullt ut och det straffade sig. Det måste var hundra procent.

Lagledaren Johan Björk är laddad inför mötet i Kalmar.

– Jag tycker att det ser bra ut. De flesta är tillgängliga. Tyvärr har Arment (Mahmutaj) fått känningar av sitt knä igen och det finns ett frågetecken kring Filip Ingemarsson. Han har varit sjuk i veckan och därför tar vi med en extraspelare i truppen (Robin Gunnarsson).

– Det vore skönt att studsa tillbaka direkt efter matchen mot Färjestaden. Det här är en match som vi ska vinna. Tydligen har flera av deras bästa spelare lämnat sedan de ramlade ur trean förra året, säger Johan Björk.

Vinner Hultsfred mot Kalmar AIK så går de upp på andra plats i tabellen.

Matchdags

Kalmar AIK–Hultsfred Notera 1: Hultsfreds vassa ­anfallare Albert Johansson toppar skytteligan i serien med sex fullträffar. Notera 2: Kalmar är jumbo och har bara gjort tre mål så här långt. Notera 3: HFK är tvåa i serien med sju poäng. Laget: David Tegberger – ­Kevin Olsson, Alexander ­Gustafsson, Pierre Fransson, Ludwig Strömbom – John Svensson, Erik Stejdahl, Sebastian Strömbom, Oskar Karlsson – Albert Johansson, Filip Ingemarsson. Bänk: Joachim Johansson, Martin Johansson, Meris Hasanbegovic, Gustaf Stejdahl, Charlie Olsson. Vi tippar: 1-4
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om