HFK föll hemma

Hultsfred skapade flera chanser, men saknade skärpa i avsluten. Det hade däremot Ulricehamns Bekim Haxha.

Ulricehamns Bekim Haxha, här i kamp med Hultsfreds Jacob Paulsson, avgjorde gårdagens match då han sänkte HFK med sina två mål. Foto: Rikard Samuelsson

Fotboll2007-05-18 06:31

Han fick två chanser i första halvlek och gjorde två mål - och blev därmed stor matchhjälte Ulricehamn slog HFK med 2-0 på Knektavallen.
Hultsfred hade stora problem inledningsvis.
Gästerna började bra och visade prov på fint passningsspel - medan Hultsfred inte alls var vakna.
- De första 25 minuterna spelade vi bedrövligt. Vi tog inte jobbet och får ingen press högt upp som ville, säger Hultsfreds tränare Claes-Göran "Hilding" Johansson.
Så kom då också gästernas ledningsmål. Ulricehamns 18-årige anfallare Bekim Haxha snappade upp en lång boll och sprang ifrån Hultsfreds backlinje.
Han avslutade snyggt med en halvvolley över Kenneth Olsson i Hultsfredmålet.
- Jag fick till en bra träff. Det var Ronaldo-klass på målet, säger målskytten.
Det dröjde ända till 30 minuter in i matchen innan Hultsfred vaknade till och skapade två farliga lägen.
Bland annat hade Martin Lennström ett skott i ribban och Johan "Happe" Nilsson en vass nick.
Men målen uteblev.
Istället för 1-1 gjorde gästerna 2-0. Återigen genom Bekim Haxha.
HFK:s David Axelsson skulle rensa, men sköt bollen istället på Haxha som kunde rulla in 2-0.
Det var Bekim Haxhas första match från start den här säsongen.
Han tog verkligen chansen.
- Jag visade vart skåpet ska stå, säger han och skrattar.
Hultsfred gjorde en del förändringar inom laget inför den andra halvleken och spelet blev bättre.
Men några mål blev det inte trots att de skapade tre kanonlägen. Bland annat kom både Johan "Happe" Nilsson och Jonas Johansson fria med målvakten, men båda gångerna fick de felträff och var inte ens nära att göra mål.
På sex matcher har Hultsfred bara gjort ett mål.
- Det är typiskt. Vi har för dåligt självförtroende och blir för ängsliga i avsluten. Men förr eller senare lossnar det och då lossnar det rejält, tror Claes-Göran Johansson.