HFK i ny "final" mot elitfyran

För ett par veckor sedan spelade Hultsfreds FK en helt avgörande match i serien mot Västerviks FF om en plats i elitfyran. På lördag är det dags igen. Nu mot IFK S/RIF i kvalet. - För oss handlar det bara om att gå ut och försöka vinna, säger tränaren Janne Olsson.

Fotboll2012-10-25 06:32

Inför det avgörande bortamötet mot IFK Stockaryd/Rörviks IF är HFK tvåa i kvalgruppen, bakom just helgens motståndare. Båda lagen står på fyra poäng och med samma plus/minus i målskillnad, men där IFK S/RIF har gjort fler mål. Alltså, det räcker inte med oavgjort för Hultsfred för att vinna gruppen och ta steget upp i elitfyran.
- Vi måste vinna och det är det enda som gäller för oss, säger Janne Olsson.

"Som en ny final"
Tidigare år har ofta även kvalgruppstvåorna tagit steget upp i elitfyran. Så blir det av allt att döma inte i år. I bästa fall bara en.
- Just nu ligger vi minus två. Det innebär att i dagsläget går fyra Smålandslag upp i förbundserien (division tre), medan det är sex som ramlar ur. Det kan bli minus ett, men det ser mörkt ut. Laholm leder sin kvalgrupp klart före två Smålandslag (Alstermo och Alvesta), säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.
Janne Olsson vill helst av allt se ett avgörande på lördag:
- Det här blir som en ny final för oss och spännande igen. Det skulle kännas väldigt försmädligt om vi inte tog steget upp nu. Vi har gjort en så bra säsong och killarna är värda det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!