HFK inledde kvalet starkt

En välsmakande poäng. Det fick Hultsfreds FK med sig från den första, och på förhand tuffaste, kvalmatchen i Aneby. I en stark andra halvlek kvitterade David Paulsson till 2-2 på straff. - Det känns som att vi kom ett litet steg närmare, vi har positiva vibbar, säger Kent Nicklasson.

Fotboll2008-10-06 06:21

Aneby SK och Hultsfreds FK har följts åt under de fyra senaste säsongerna. Från kvalet upp till trean 2004, över två säsonger i trean och i år kvalspel för att hänga kvar i Elitfyran. Premiärmatchen på Furulids IP slutade 2-2 och de grönvita ska vara mest nöjda över den delade poängen.
- Det är ganska rättvist, efter paus tycker jag att vi tog över och vågade spela ut mer, säger en relativt nöjd HFK-tränare i Kent Nicklasson.
Tvärtemot mängder med matcher i år inledde HFK nästintill strålande och tog ett fast grepp om matchen. Morgan Pihl styrde och ställde på mittfältet och gav HFK:s offensiva mittfältare flera fina bollar att jobba på. En knapp kvart in i matchen kom även ledningsmålet. Sebastian Svensson sprang runt på kanten och spelade snyggt bollen snett inåt bakåt där Emil Berg avslutade prickfritt.