HFK ner i elitfyran

Tack vare Nässjös seger under lördagen var Hultsfred FK redan inför matchen mot Östria/Lambohov klara för nedflyttning. Man får nu se över skutan och ladda om för spel i Elitfyran nästkommande säsong. Matchen mot Östria då, förlust med 4-1 (1-1).

Sebastian Svensson var duktig mot Östria, men Hultsfred förlorade ändå och det är också klart att HFK åker ur serien.

Fotboll2007-09-10 06:23

HFK tog ledningen genom lagkaptenen Morgan Pihl, detta efter femton spelade minuter. Innan halvtid skulle dock hemmalaget kvittera, målskytt var Knutur Gudjonsson.
- Första var sådär, de har möjligtvis ett litet övertag, säger Hultsfreds tränare Claes-Göran Johansson.
Hultsfreds inledning av andra halvlek är sedan riktigt bra, men trots många bra lägen lyckas inte de grön-vita ta ledningen på nytt.

Habib kontrade in segermålet
Istället för bortaledning gjorde sedan Habib Brahim 2-1 för Östria på en kontring.
- Det var lite tjurigt, men det har genomsyrat hela säsongen lite, sa Johansson och fortsatte.
- Vi försökte trycka upp lite och då gör de både trean och fyran.
Målskytt båda gångerna Benjamin Thornell.