HFK nollade Djursdala i division 5-derbyt

På förhand var det ett ovisst derby. Men HFK spände musklerna i matchen mot Djursdala SK och tog en nödvändig seger med 3–0. "Hoppas att vi hittat vinnarspåret nu", säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Deart Agushi gjorde två mål i HFK:s seger mot Djursdala SK.

Deart Agushi gjorde två mål i HFK:s seger mot Djursdala SK.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-28 21:15

Hultsfreds FK tog en säker 3–0-seger hemma mot Djursdala SK i derbyt i division 5 under fredagskvällen. 

– Det var en stabil seger. Vi är bättre än Djursdala tycker jag, säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Deart Agushi gav HFK ledningen efter drygt en kvart och sedan dröjde det till den andra halvleken innan hemmalaget skulle utöka sin ledning på Knektavallen. 16-årige Simon Tuvesson skrev in sig i målprotokollet den gången, i den 57:e minuten.

– Simon gjorde sitt första A-lagsmål, vilket var kul för honom. Vi startade annars med två 16-åringar idag (läs fredag), Simon (Tuvesson) och Emil Tapper, säger Borgh.

Sedan dröjde det inte länge till nästa mål kom. Bara minuten senare var det HFK:s tur igen – och Deart Agushis tur igen. 3–0 var spiken i kistan och HFK tog en viktig seger och har fortfarande lite häng på toppen av serien.

– Ja, det hade varit tråkigt att förlora den här matchen. Men vi är fortfarande obesegrade i serien, vilket är positivt. Sen har vi lite för många kryss tyvärr, men jag hoppas att vi hittat vinnarspåret nu, säger Borgh och fortsätter:

– Viktor Lockström gör det jättebra i målet idag och ger oss ett lugn. Sen är det bra överlag hos alla spelare.

DSK är däremot högst inblandade i bottenstriden nu och står kvar på sina fyra poäng. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!