HFK segrare i en hetsig kamp – tog viktiga poäng

Vilken batalj det blev, Hultsfred mot Assyriska. Från början till slut. "Det blev en hetsig match", säger Hultsfreds tränare Sebasthian Svensson med ett leende efter mötet på Knektavallen. Det kunde han kosta på sig. HFK vann med 2–1.

Så nöjda. Sebastian Strömbom, Diego Toribio Urrutia har precis klappat om målskytten Rasmus Samuelsson.

Så nöjda. Sebastian Strömbom, Diego Toribio Urrutia har precis klappat om målskytten Rasmus Samuelsson.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-08-12 20:46

Vi snackade om en sexpoängsmatch inför mötet. Alltså, det stod viktiga poäng på spel direkt i höststarten. 

Kanske var det också matchens betydelse som gjorde att det blev en högintensiv kamp, med massor av dueller och heta känslor. 

Det hände grejer, hela tiden. 

Som när Hultsfreds skyttekung Diego Toribio Urrutia blev nermejad i början av matchen. Varningen som delades ut till Assyriskas spelare efteråt var alltför billig menade många. Solklart rött hävdade flera. 

Sen kom målet – för gästerna. Det väckte också känslor. Klar offside ansåg de flesta. Mål blev det hur som helst, av seriens målkung, Chia Kaki. 

– Målet kom som en käftsmäll för oss. Det kom inte bra alls för oss i det läget – och på det sättet, menar HFK-tränaren. 

undefined
Tätt, tufft och grinigt. Här är Gustav Föghner i en duell med Assyriskas rutinerade och meriterade Sonny Karlsson.

Målet gav Assyriska vind i seglen. Med fin rörelse och bra teknik gjorde de det svårt för Hultsfred att komma rätt i presspelet. 

Det skulle komma att ändra sig. HFK fick bättre träff i just den ack så viktiga detaljen – och sen kom utjämningen. Och det efter en högst tveksam dömd straff. Straffen tog den nyss fällde Diego Toribio Urrutia hand om på allra bästa sätt. 

Kort senare fick en varnad Assyriska-back sitt andra gula och blev utvisad. 

Vad sa ni i paus med tanke på att ni var en man mer?

– Vi gick ner på fyrbackslinje. Vi kände att vi hade vissa problem med deras anfallare, inte minst Sonny Karlsson. Jag tycker att vi är det klart bättre laget i den andra halvleken och vinner fullt välförtjänt. Vi borde väl bara ha gjort några fler mål. 

Det blev bara ett efter paus. Det räckte å andra sidan långt. Till seger, till tre poäng och till att HFK fått ett andrum till lagen i absoluta bottenskiktet. 

Målet var ett viljemål signerat Rasmus Samuelsson. Anfallaren gick segrande ur ett par närkamper och kunde till slut avsluta i öppet mål.

Assyriska satsade allt på ett kort i slutdelen av matchen och var nära ett par gånger om. Bland annat gjorde Kaki ett mål som blev tveksamt bortdömt för offside. HFK-målvakten Erik Arvidsson Hoffman stod också för några fina räddningar. Hemmaspelarna offrade sig helhjärtat för att freda sitt mål. Det lönade sig. 

undefined
Fighting Face. Hultsfreds tränare Sebasthian Svensson fick se sitt lag vinna en dramatisk och spännande match.

Sebasthian Svensson var mycket nöjd efteråt:

– Det var jättebra, både insatsen i sig och resultatet. Killarna la ner ett enormt jobb och slet kopiöst. 

För HFK väntar närmast stekhett derby, borta mot Gullringen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!