HFK tappade greppet tidigt – fick in ett par tröstmål

Redan efter 45 minuter var Hultsfreds FK uträknade borta mot Malmbäcks IF. En liten uppryckning på slutet hjälpte inte när man föll med 5-3, "De som ställer upp ska ha en riktig eloge, de övriga får ta sig en funderare", säger HFK-tränaren Sebastihan Svensson när Hultsfred saknade tio man.

Sebasthian Svenssons Hultsfreds FK föll på bortaplan.

Sebasthian Svenssons Hultsfreds FK föll på bortaplan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-07-01 17:57

HFKs bortafacit de två senaste matcherna har innehållit storförluster och mot Malmbäck såg det ut att bli en liknande historia när man saknade flera spelare i laget och åkte med en tunn trupp. När man gick in till halvtidsvila stod det 3-0 till hemmalaget Malmbäck efter mål av Isak Estehag, Oskar Josefsson och Axel Strandberg. 

– Det är tillfälligheter och de gör mål på situationer som vi inte är direkt påkopplade. Det finns inte mycket att säga om det, säger Hultsfreds huvudtränare Sebastian Svensson om den första halvleken.

I den andra halvleken såg det ut som att mardrömmen skulle fortsätta när hemmalaget gjorde både 4-0 och 5-0. Men HFK fick stopp på blödningen och kunde snygga till siffrorna lite när man fick in tre tröstmål under de sista drygt 20 minuterna genom Rasmus Samuelsson, Yassin Jalil Kader och Adrijan Shaljani.

Matchen slutade 5-3 till Malmbäck och Hultsfred fick blicka framåt.

– De som ställer upp ska ha en riktig eloge, de övriga får ta sig en funderare om vad de vill med den här säsongen. Det vi kan med oss från den här matchen är att framtiden ser ljus ut. Flera spelare födda 2008 som inte gjort en träning med oss tidigare kommer in och gör det bra, säger Svensson som hyllar ungdomarna efter matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!