HFK vann med uddamålet

Derbymatchen mellan Hultsfreds FK och Vimmerby IF B i damernas division tre slutade med en 2–1-vinst för hemmalaget HFK. Det kunde dock blivit betydligt större siffror.

Frida Pöder gjorde HFK:s båda mål.

Fotboll2018-06-25 21:04

Serieledarna Hultsfred kom med en imponerande prestation i ryggen efter den senaste matchen mot Frödinge-Brantestad SK då man fullständigt pulveriserade FBSK med 8–0. VIF B vann sin senaste match hemma mot Tjust med 1–0 och låg på en femteplats inför måndagskvällens match.

HFK inledde också matchen bäst och gick upp till en 2–0-ledning i första halvlek genom två mål av Frida Pöder. I den andra halvleken tog sedan HFK över matchen helt men fick inte in bollen. Chans efter chans radades upp men VIF och främst deras målvakt Kristina Rödin stod emot. Madelene Solnevik Hjalmarsson i HFK blev utvisad och på den efterföljande frisparken lyckades VIF göra mål genom Kajsa Gunnarsson. Vimmerbys tränare Magnus Budo Ericsson tyckte inte hans lag kom upp i nivå.

– Vi gör totalt sett ingen bra match och HFK är bättre sett till chanser. I första halvlek tittar vi på bollen för mycket och vi kom aldrig dit så som vi pratade om, säger han.

Matchen slutade 2–1 till HFK, men det kunde och borde blivit större siffror i HFK:s favör, enligt tränaren Niklas Föghner.

– Det blev onödigt spännande men vi vinner rättvist. Vi spelar faktiskt ut Vimmerby långa stunder och vi är jättenöjda med spelet och att vi stänger igen bakåt, säger han.

Linnéa Friberg, Kristina Rödin och Moa Nyström fick extra beröm i VIF. I HFK var det laginsatsen som var vägvinnande i dag.