HFK vann och höll nollan

Hultsfreds FK tog ännu en seger i division fyra när man under lördagen besegrade Kalmar Södra på hemmaplan med 3–0. HFK är nu bara en poäng ifrån serieledande Pukeberg.

HFK är bara en poäng bakom serieledande Pukeberg.

Fotboll2018-06-30 17:41

HFK har gått som tåget i årets division fyra och fortsätter att vinna. I dag fick laget även hålla nollan för tredje matchen i rad.

– Det känns jättebra att vi håller nollan och skapar chanser framåt trots att vi inte kommer upp i nivå spelmässigt, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

I första halvlek var det HFK som hade tryck på motståndarna och skapade farligheter med sina inlägg. Kalmar Södra stod emot och hoppades få med sig oavgjort in till pausvilan. Då dök målkungen Albert Johansson upp och satte 1–0 till HFK innan paus. Trots ledningen var Einarsson inte helt nöjd med spelet.

– Vi ville hålla i bollen mer i andra och pratade om att vi inte behöver gå framåt hela tiden. Vi försöker slå den avgörande bollen för ofta, säger Einarsson.

I andra halvlek fortsatte spelet att hacka för HFK, men målen skulle komma ändå. John Svensson förvaltade en frispark i mitten på andra halvleken och gav HFK 2–0. Mot slutet av matchen var Kalmar Södra tvungna att trycka på framåt vilket öppnade upp för HFK. När bortalaget sedan fick en man utvisad kändes matchen avgjord. Men innan slutsignalen gick hann Robin Gunnarsson nicka in en hörna till 3–0 för HFK, som blev slutresultatet.

Nu får HFK sikta in sig på en toppstrid i fyran och de har en bra grund att stå på.

– Det är en tajt serie och det var viktigt att hålla nollan i dag. Sen har vi nog seriens bästa backlinje också och det känns som att de har hittat rätt där, det känns aldrig farligt bakåt, säger Einarsson.

I HFK fick Joacim Johansson, Pierre Fransson, Meris Hasanbegovic, Charlie Olsson och Robin Gunnarsson extra beröm.