HFK:s härliga segerjubel i derbyt

Hultsfreds FK tog en bombsäker seger i kvällens division fyra-derby. 4-1 mot IFK Tuna var rättvisa siffror och hemmalaget borde ha avgjort redan i den första halvleken, då man rullade ut gästerna helt.

Albert Johansson jublar efter att ha gjort 2-0 till sitt Hultsfred. Hemmalaget vann till slut derbyt mot IFK Tuna med 4-1.

Fotboll2017-07-06 19:09

HFK rivstartade genom att göra 1-0 redan efter en minuts spel. Och det var ingen dålig träff han fick från 30 meter, matchens bäste spelare, Abrahim Jabateh - en sträckt vänstervrist, stenhårt ribba in.

Hultsfred dominerade den första halvleken totalt och att det inte stod mer än 2-0 efter en halvtimme (Albert Johansson gjorde det andra målet) kan Tuna tacka sin storspelande målvakt Mikael Karlsson samt svaga HFK-avslut för.
För sanningen är att det kunde ha stått åtminstone 5-0 så dags i matchen.

Från ingenstans kom istället Tunas reducering i den 38:e minuten - en frispelad skyttekung, Martin Carlsson, gjorde så klart inget misstag.

Därefter jämnade matchen ut sig. I den andra halvleken sjönk spelkvaliteten betänkligt och Tuna skapade några halvlägen till kvittering, men med två ytterligare mål (Abrahim Jabateh och Christoffer Einarsson) kunde hemmalaget bärga en högst välförtjänt seger, vilket innebär att man nu är om Tuna i tabellen.

Jubel i Hultsfred förstås - och mest jublade tvåmålsskytten Jabateh.
- Underbart. Och skönt för mig att få göra några sköna målgester igen - det var ett tag sedan, skrattar han.
- Vi borde ha avgjort redan i den första halvleken, men kanske sprang vi sönder oss lite där. Vi orkade inte riktigt lika bra i andra, men krigade ändå hårt och kämpade till oss tre poäng.