HFK:s mÀktiga kross mot toppkonkurrenten

Söndagens seriefinal blev en ensidig historia efter att HFK utklassat FBSK med 8–0 och gĂ„tt upp i ensam serieledning i division tre.

HFK:s mÄlskyttar. FrÄn vÀnster: Tilda Föghner, Laura Solterbeck och Caroline Phalén.

HFK:s mÄlskyttar. FrÄn vÀnster: Tilda Föghner, Laura Solterbeck och Caroline Phalén.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-17 19:51

Söndagseftermiddagen bjöd pĂ„ en tidig seriefinal i damernas division tre mellan Hultsfreds FK och Frödinge/Brantestad SK pĂ„ Knektavallen. Hemmalaget Hultsfred kom till spel utan Frida Pöder, skytteligaledaren som gjort 11 mĂ„l i trean hittills. BĂ„de HFK och FBSK stod inför matchen pĂ„ 16 poĂ€ng med HFK som serieledare pĂ„ bĂ€ttre mĂ„lskillnad. Och det skulle bli HFK som gick vinnande ur den hĂ€r striden, efter en överkörning med hela 8–0.

– Alla ville och alla bjöd verkligen till frĂ„n vĂ„rat lag i dag. Vi Ă€r sĂ„klart nöjda med matchen, sĂ€ger HFK-trĂ€naren Niklas Föghner.

HFK satte tonen redan i första halvlek och gick upp till en 5–0-ledning innan paus. I början av andra halvlek lugnade spelet ner sig lite, men HFK lyckades Ă€ndĂ„ hĂ„lla nollan och göra tre mĂ„l till.

– VĂ„r första halvlek Ă€r en av de bĂ€ttre halvlekarna vi presterat under de senaste tre Ă„ren. Det var fart, flĂ€kt och energi och vi var etta och tvĂ„a pĂ„ alla bollar. I den andra var det viktigt att inte slĂ€ppa in FBSK i matchen och fortsĂ€tta ligga rĂ€tt, sĂ€ger Niklas Föghner.

FBSK:s trÀnare Robin Blomberg var Ä andra sidan förstÄs mycket missnöjd över insatsen frÄn hans lag.

– Det Ă€r trĂ„kigt att göra den hĂ€r typen av insats i en sĂ„n hĂ€r match. Vad det beror pĂ„ vet jag inte, det Ă€r nog en instĂ€llningsfrĂ„ga. HFK kliver in med instĂ€llningen att det Ă€r ett derby och Ă€r mycket hetare och hungrigare, vi tror det Ă€r en testmatch, sĂ€ger Blomberg.

Robin Blomberg ville ge beröm till Jeanette Lind och Louise Pettersson i FBSK. I HFK stack Laura Solterbeck, Shams Tarabeih och Maria Sundberg ut med sina insatser.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om