HFK:s skyttekung sänkte Södra Vi efter succé-inhopp

Det blev en minst sagt rafflande duell på Ulfveskog under torsdagskvällen. Gästande Hultsfred drog till slut det längsta strået och vann mot Södra Vi med 3–2, efter inhopparen Diego Urrutias dubbla mål. "Han ska ha självklart ha ett omnämnande", säger Hultsfreds tränare Sebasthian Svensson.

Hultsfreds skyttekung Diego Urrutia blev inbytt och gjorde både 2-1 och 3-1 mot Södra Vi.

Hultsfreds skyttekung Diego Urrutia blev inbytt och gjorde både 2-1 och 3-1 mot Södra Vi.

Foto: Jonas Pettersson

Fotboll2022-08-12 11:00

Efter förra veckans förlust med 4–0 mot Stjärnan, var det dags för HFK att visa vart skåpet ska stå. Inledningsvis var det kanske inte så bra fotboll som spelades, men laget ryckte upp sig och gjorde en fullt godkänd andra halvlek.

– Det är skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen. Det var lite knackigt till en början, men vi kom tillbaka in i matchen. Södra Vi bjöd på tufft motstånd, men vi ägde det mesta av bollinnehavet och kom till fler lägen. Så det var en rättvis seger, skulle jag ändå vilja säga.

I slutet på den första halvleken gjorde lagen varsitt mål och ställningen var 1–1 i paus. Väl i den andra halvan blev Hultsfreds skyttekung Diego Urrutia inbytt och kunde efter några minuters spel göra två mål på lika många minuter. Därefter kom bägge lagen till en hel del farliga avslutslägen framför mål, men målvakterna stod för flera viktiga räddningar.

När det var minuterna kvar att spela stod Södra Vi:s Joakim Hammar för en reducering efter ett snyggt distansskott intill den bortre stolpen. Laget jagade en kvittering men kom inte närmare än ett avslut efter frispark som gick strax över ribban. Resultatet stod sig och HFK vann med 3–2.

Efter matchen gav HFK-tränaren ett extra plus till två av sina spelare.

– Jag tyckte Tobias Nilsson var väldigt bra idag. Han styrde och ställde vilket gjorde att vi var på tårna hela tiden. Det här var hans första match för i år, men det märktes inte alls att han har varit borta från fotbollen. Samtidigt byttes Diego in under den andra halvleken och gjorde dubbla mål, så han ska självklart ha ett omnämnande för sin insats, säger Svensson.

Södra Vi IF:s tränare Patrik Nilsson är nöjd med sitt lags insats trots förlusten.

– Hultsfred är ett klart bättre lag, det är inget snack om saken. Inte minst deras skyttekung, han är helt otroligt bra. Men grabbarna slet på och var jätteduktiga. Inställningen var suverän, så där tror jag att vi är något på spåret, säger han.

Han plussar alla i laget för deras prestationer, men höjer tre av spelarna lite extra.

– Joakim Hammar var jättebra. Det här var nog den bästa matchen jag har sett från hans sida. Dessutom var Kim Johansson och Elias Karlsson riktigt bra. 

Målen i SVIF: Elias Karlsson 1, Joakim Hammar 1.

Målen i HFK: Diego Urrutia 2, Oscar Karlsson 1.

Södra Vi fick till sist se sig besegrade hemma mot Hultsfred med 3–2.
Södra Vi fick till sist se sig besegrade hemma mot Hultsfred med 3–2.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!