HIS/MAIS gick segrande ur derbyt

Det flyter på bra för Hjältevads och Mariannelunds gemensamma lag i nordöstra fotbollsfyran. Efter segern i derbyt hemma mot Storebro med 2-1 (1-0) avancerade laget till andra plats i serien och har samma poäng som serieledarna Ekenässjön.

Niklas Tält spräckte nollan tidigt för Hjältevad/MAIS i derbyt mot Storebro som vanns med 2-1.

Niklas Tält spräckte nollan tidigt för Hjältevad/MAIS i derbyt mot Storebro som vanns med 2-1.

Foto:

Fotboll2003-05-19 09:36

Hemmalaget fick gälla som favoriter på förhand i derbyt på Slättvallen. Gästande Storebro hade nämligen bland annat Ove Nilsson och Johan Carlsson avstängda och fick satsa på ett par oprövade kort från start. HIS/MAIS aktier styrktes ytterligare då laget tog ledningen med 1-0 redan i andra minuten. Målet kan Ola Bertilsson ta på sig eftersom han jobbade fram en boll i Storebros straffområde och sedan spelade fram Niklas Tält som kunde bredsida in den i öppen bur mer eller mindre.
Hemmalaget spelade på bra efter målet också. Framförallt var det samarbete mellan Ola Bertilsson, Niklas Tält, Andreas Stejdahl och Johan Stigbäck som skapade chanser och höll på att resultera i ytterligare mål. En bit in i matchen tappade dock HIS/MAIS sitt initiativ och Storebros unga lag började hitta rätt i sitt spel. De vaskade fram en del hörnor och farliga frisparkar, men då det var dags att söka sig in i straffområdet för att ta avslut så var alltid hemmalagets försvar ledda av Jonas Paulsson och Stefan Frejd framme med en lång fot och rensade undan. Därför lyckades SIF inte skapa någon riktigt vass kvitteringschans innan halvtid.

Tidigt mål
Andra halvlek började också med ett tidigt mål från hemmalagets sida. Den här gången var det Jonas Paulsson som gick upp och sköt en frispark som gick via muren och in i mål bakom en ställd Morgan Carlsson. Lite tur, men även slarvigt av spelarna i muren att inte hålla ihop.
Efter målet verkade hemmaspelarna tro att matchen var avgjord för de la sig på försvar och agerade lite lojt emellanåt. Det straffade sig till slut efter en kvart då Storebro reducerade till 2-1 genom Anton Palmér. Målet kom efter att Storebro radat up ett par tre chanser i en sekvens och till slut letade sig bollen fram till Palmér som stod en bit ut i straffområdet och klippte till på halvvolley. Rickard Pettersson i målet kunde inte göra något åt det skottet. Rickard skulle dock få en hel del att göra framåt slutet av matchen. Sista kvarten hade nämligen Storebro ett par fina lägen att kvittera. Först sköt Henrik Ingström tätt utanför och sedan hade Torbjörn Pettersson två nästan likadana frisparkar som målvakten Rickard Pettersson fick sträcka ut ordentligt för att ta. Matchen slutade dock 2-1 vilket betyder att HIS/MAIS fortfarande är obesegrade medan SIF fick inkassera ännu en hedersam förlust.
- Jag är såklart nöjd med resultatet, men det blev onödigt hårt på slutet eftersom vi underskattade våra motståndare lite grann. Det kunde ha straffat sig så vi bara fått en poäng, sa tränaren Johan Stejdahl i HIS/MAIS som även gav extra plus till Jonas Paulsson och Stefan Frejd.
Kjell Carlsson i Storebro tyckte att hans lag gjorde en strong insats och borde ha fått med sig en poäng.
- Hela laget stod upp bra och hade varit värda en poäng. Det börjar bli många hedersamma förluster nu, men jag tror det vänder snart, sa Kjell.
Bäst för dagen i Storebro var Anton Palmér och Per Bäckman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!