Historien upprepade sig – Degerfors vann igen

2021. 2022. 2023. Degerfors trivs sannerligen mot Djurgården på Stora Valla. För tredje året i rad besegrade laget stockholmarna på hemmaplan. –Vi gör det svårt för Djurgården, säger Karim Mammar till Discovery+ efter 2–1-segern.

Degerfors vann mot Djurgården. Igen.

Degerfors vann mot Djurgården. Igen.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Fotboll2023-04-30 17:06

Sedan återkomsten till allsvenskan har Degerfors haft lätt för Djurgården på hemmaplan.

2021 vann laget med 2–0 och i fjol blev det hela 3–0. Och i söndagens möte upprepade sig alltså historien.

"Vi har koll"

Degerforsmittfältaren Rasmus Örqvist skickade in avgörande 2–1 med en knapp kvart kvar att spela – eller om Djurgården-backen Marcus Danielson var sist på bollen? – och trots att Djurgården kastade in allt offensivt som fanns på bänken i slutskedet lyckades gästerna aldrig få till någon egentlig slutforcering.

– De skapade inte så mycket, men när de gör det är vi där och blockar, säger backen Karim Mammar till Discovery+.

– De lyfter in många bollar, men vi pratar med varandra och har bra koll.

För Djurgården var förlusten den andra den här säsongen. Det förväntade topplaget står med bara sju inspelade poäng efter fem omgångar.

Sömnigt för KFF

Tidigare på söndagen tappade Kalmar FF – som imponerat under säsongsupptakten – poäng borta mot Varberg. En sömnig och chansfattig tillställning slutade mållös.

Gästerna från Småland hade förvisso en hel del bollinnehav, främst i den andra halvleken, men likväl förtvivlat svårt att skapa några vassa chanser. Att det blev 0–0 var inte så konstigt, menar Kalmars Robert Gojani, som debuterade i allsvenskan för sitt nya lag efter att ha missat de inledande omgångarna på grund av skada.

– VI får kanske inte riktigt till det i den här matchen, säger han till Discovery+.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!