Historisk seger i blött EM-kval

Skottlands EM-kvalmöte med Georgien stoppades i nästan två timmar då Hampden Park i Glasgow blev ospelbar efter ett skyfallsliknande regn. Därefter tog Skottland en historisk seger.

Skottlands Aaron Hickey, i mitten och Georgiens Khvitja Kvaratschelia kämpar om bollen i blötan på Hampden Park.

Fotboll2023-06-20 23:08

Himlens portar öppnade sig timmen före avspark, men matchen tog ändå sin början på utsatt tid.

Men det handlade om rena farsen.

Båda lagens förbundskaptener försökte få domaren att avbryta matchen, men det hörsammades inte och Callum McGregor gjorde 1–0 i sjätte minuten.

Efter en intensiv diskussion mellan domarna bröts matchen efter det och inte förrän 22.35 återupptogs matchen.

Strax efter andra halvlek utökade Skottland ledningen via Scott McTominay som gled in nära straffområdet och avslutade med ett kraftigt, lågt skott.

Resultatet höll sig matchen ut, trots att Georgien pressade på och bland annat missade en straff på tilläggstid.

Skottlands fjärde raka seger gör kvalstarten till den bästa någonsin för ett skotskt landslag. Skottland har nu hela åtta poängs ledning i grupp A där landslaget ligger på tolv poäng, närmast jagande av Georgien och Norge på fyra poäng vardera.