Historiskt nederlag – Gullringens största förlust på 2000-talet!

Gullringens GoIF är inne i en tung period. I senaste matchen mot Assyriska IK förlorade laget med 0–9, vilket är ett historiskt stort nederlag. Sporten har grävt i arkiven och upptäckte att det är den största förlusten för Gullringen på hela 2000-talet.

Gullringen har tre raka förluster. I senaste hemmamatchen föll man mot Sävsjö med tre mål mot två.

Fotboll2024-06-09 10:50

Men det har sina förklaringar. Skador och avstängningar på flera nyckelspelare samt ett obehagligt sjukdomsfall under matchen gjorde att förutsättningarna var allt annat än optimala för Gullringen borta mot Assyriska.

För att tydliggöra det kan vi väl lista hur det såg ut inför och under bortafajten mot topplaget:

Skadorna

• När Vimmerby Tidning pratade med Daniel Wernersson inför matchen mot Assyriska blev det märkbart tydligt att det skulle vara en sargad trupp som begav sig till match på onsdagskvällen. Skadelistan bestod inför matchen av: Rasmus Bexell, Gustavo Borges, Tom Polder, Melker Johansson, Herman Lynbech, Felix Johansson och Olle Eriksson. De två sistnämnda fick dock chansa och spela trots skavankerna.

Avstängningar och övriga bortfall

• Spelande tränaren Ola Lindblom saknades på planen på grund av en avstängning. Dessutom kunde inte hans radarpartner i mittförsvaret, Alexander Svartz, delta på grund av jobb.

Obehagliga sjukdomsfallet

• Gullringsspelaren Emil Tapper begärde ett byte i mitten av den första halvleken, som slutade 4–0 till Assyriska. I halvtidsvilan uppstod läskiga scener när Tapper blev så dålig att de tvingades tillkalla ambulans. Även om det sportsliga såklart betydde väldigt lite efter det utökades hemmalagets ledning i den andra halvleken, i matchen som alltså slutade med förlust, 0–9.

Men oavsett vad är det en anmärkningsvärd stor förlust för ett Gullringen med jakt på topplaceringarna.

Ljuset i tunneln för detta gulsvarta lag är att spelschemat börjar se något lättare ut framöver. Närmast väntar exempelvis match mot särklassiga jumbon Ölmstad, med noll poäng och –45 i målskillnad på åtta omgångar.

För nyfikenhetens skull dök vi ner i arkivet. Och när det kommer till seriespel är detta Gullringens största förlust på 2000-talet.

Nedan har vi listat de största storförlusterna under respektive säsong på 2000-talet för Gullringen. Vi valde att definiera en storförlust som nederlag med minst fyra mål eller mer.

undefined
Arkiv. 2016 spelade Gullringens GoIF i Division 4 Elit.

2007

2/6: 0–6 borta mot Assyriska Föreningen.

undefined
Daniel de Gois var en del av Gullringens lag under Division 3-åren.

DIVISION 2 (2001)

2001

25/8: 2–7 borta mot Linköpings FF.

En liten detalj i sammanhanget är att Gullringen verkar vara som skörast i juni månad. För tio av de 20 storförluster vi listat har nämligen kommit då. Sju har uppstått i augusti eller september och resterande tre i maj.

Noterbart är att största segern i seriespel för Gullringen under dessa år som vi kunde hitta var 12–0 borta mot BK Zeros, 24 augusti 2002.

* Källor: svenskfotboll.se, lagstatistik.se och Vimmerby Tidnings arkiv.