Hjälten: "Tio kilo släppte från mina axlar"

Två inledande förluster – och på väg mot nytt poängtapp. Då klev unge David Cederholm fram och pangade in segermålet med vänstern via stolpen. "Det var så himla skönt", säger Rimforsas matchvinnare. Nu är det dags igen...

David Cederholm blev stor matchhjälte för Rimforsa IF senast.

David Cederholm blev stor matchhjälte för Rimforsa IF senast.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-08-20 18:35

Rimforsa IF fick inte den start de önskat på den förkortade serien, där varje match är som en cupmatch. Nu har det vänt. Detta efter vinsten – den så nödvändiga? – mot Hemgårdarna i helgen. Fredag kväll är det dags för det fjärde Linköpingslaget på raken för RIF: BK Derby. 

David Cederholm är sugen och laddad till tusen, inte minst sedan han blev matchvinnare senast. 

– När vi vann mot Hemgårdarna var det som att tio kilo släppte från mina axlar. Det var så viktigt. Om vi förlorat igen, så hade det nog blivit jobbigt. 

Hur gick målet till?

– Vi vann boll på mitten. Nisse Lindsten tog ner en långboll och spelade fram mig. Jag sköt ett lågt vänsterskott och bollen gick in via stolpen. Det var mitt första mål för säsongen, säger innermittfältaren. 

För Cederholm kretsar mycket kring fotboll. Han går andra året på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg och lever sin dröm, med massor av fotboll varje vecka.

Han tror på goda chanser att ta en ny trepoängare, på Åsundavallen:

– Vi kommer in med ett annat självförtroende till den här matchen. Jag tror vi har goda chanser att vinna. Gör vi det så kan vi vara med på allvar. Det går fort med trepoängssystemet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!