Hjorted/Totebo nära upphämtning mot Överum

Det tog fart ordentligt i andra halvleken när Hjorted/Totebo tog emot Överum i division sex-premiären. När vi var färdiga stod gästerna där som segrare, 3–2.

fotboll2019-04-18 21:32

Men det såg för en stund ut som att de grönvita gästerna skulle slarva bort den 3–0-ledning man skaffat sig. Två snabba reduceringar skapade ordentligt med nerv i matchen och i de absoluta slutsekunderna hade Hjorted/Totebo ett mycket fint frisparksläge som drogs i muren. En av matchvinnarna för Överum var Adrian Stark, som satte 2–0-målet.

– Skönt att vinna och få en bra start. Det märktes att det var premiär, säger han några minuter efter slutsignalen.

Målet hans kom till sedan han stått helt omarkerad i straffområdet och bara kunnat skicka in bollen.

– Det gäller att vara på rätt plats, säger han med ett leende.

Matchen var mållös efter 45 minuter – men inte mycket mer. Det absolut första som hände i andra halvlek var att Thomas Abwe gav gästerna ledningen. Tio minuter senare följde alltså Stark upp med tvåan och misären var inte slut där för ett optimistiskt spelande Hjorted/Totebo. Ett inspel från vänster signerat Jakob Ekberg styrdes i mål av hemmaback. 0–3 på tavlan och ridå ner? Icke då.

Den reslige Pontus Petersson (som bröt matchen på slutet, till synes skadad) fick fatt på bollen vid en trasslig straffområdessituation och skickade in 1–3. Några minuter senare sågade sig Hjorted/Totebo fram längs vänsterkanten och Daniel Öhlund avslutade ett fint anfall fram till 2–3. Närmare än så kom man dock inte.

– De (H/T) är fysiskt starka men försöker ändå spela bra fotboll. Det var en rolig match även om det som sagt märktes att det var premiär på positionsspelet och sånt, säger Adrian Stark, som var högst delaktig i att hans lag bärgade tre fina premiärpoäng.