Hjorted/Totebo vann mot HM IS - trots underläge i halvtid

I halvtid var HM IS i ledningen med 1-0 på Hjortheden.

Hjorted/Totebo vann mot HM IS

Fotboll2024-05-28 20:58

Men Hjorted/Totebo vände och vann. Till slut blev det 2-1 i matchen i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll.

HM IS:s tränare Roger Olofsson om matchen:

- Hemmalaget var lite mer på tå under stora delar av matchen men vi tar ändå ledningen i 40 min och behåller den till cirka 15 min kvar. Då vi lite onödigt bjuder på 1-1. Tyvärr gör de även 2-1 ganska tätt efter. Sett över hela matchen är det nog rättvist men med lite skärpa och tur hade vi kunnat ta en poäng. Jämn insats överlag i vårt lag.

Tom Nilsson slog till efter 78 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Det betyder att Hjorted/Totebo ännu inte har förlorat den här säsongen, efter fem vinster och två oavgjorda matcher.

Gästande HM IS tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Jonatan Green. Det dröjde till den 74:e minuten innan Tom Nilsson kvitterade för Hjorted/Totebo.

Tom Nilsson, återigen, gjorde det matchavgörande målet i 78:e minuten. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Hjorted/Totebos andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HM IS:s andra uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Hjorted/Totebo ligger kvar på tredje plats och HM IS på femte plats i tabellen.

I nästa omgång har Hjorted/Totebo Stjärnan borta på Örnehed, lördag 1 juni 16.00. HM IS spelar hemma mot Fågelfors fredag 31 maj 19.00.