HM IS imponerade i damfyran: "Verkligen bra gjort"

Det förväntade toppmötet i damfyran mellan HM IS och Rosenfors slutade 5–1. Stor hjälte: Emma Sjökvist som gjorde tre mål.

Det här HM IS-laget vann med 5–1 över Rosenfors.

Fotboll2020-08-10 21:01

Tränaren Roger Angenfelt var imponerad av sitt lag efter måndagens triumf hemma på Slättvallen.

– Vi har inte några toppambitioner, men det här var verkligen bra gjort. Tjejerna gjorde en stark match både defensivt och offensivt.

Det var gästande Rosenfors som gjorde matchens första mål. Ellen Erlandsson satte 0–1 i den 16:e minuten.

– Rosenfors var farliga framåt och hade kommandot inledningsvis. Sedan tog vi över lite, säger Roger Angenfelt.

I halvtid var ställningen 2–1. I den andra halvleken gled HM IS iväg till en komfortabel 5–1-seger. Målen gjordes av Filippa Stejdahl, Alva Engqvist och slutligen Emma Sjökvist, som därmed stod för ett hattrick. Mittbacken Tove Brolin utsågs till HM IS bästa spelare.