HM IS klart för division fem

HM IS är tillbaka i division fem. Efter seger i sista kvalmatchen mot Bodafors med 1-0 är avancemanget klart.

HM IS är klart för spel i division fem nästa år efter lördagens kvalseger mot Bodafors.

Fotboll2018-10-27 17:47

Rasmus Samuelssons mål i mitten av den första halvleken räckte för att Hjältevad/Mariannelund IS skulle ta steget upp.

– Det känns fantastiskt skönt. När vi började det här i vintras så såg det ganska tunt ut i truppen. Men allt efterhand så har det rullat vår väg, både i truppen och spelmässigt, säger eldsjälen och assisterande tränaren Roger Olofsson efter triumfen på Junebäckens IP utanför Jönköping, dit matchen flyttades på kort varsel efter lördagmorgonens snökaos.

Bodafors tryckte på i slutet för att få till en kvittering - men inhoppande målvakten Emil Wede fick hålla nollan - och HM IS tog därmed tre segrar av tre möjliga i kvalgruppen.

– Offensivt så var det en av de sämre matcherna av oss i år, men däremot var vi väldigt samlade i vår defensiv. De hade knappt ett skott på mål. Jag ska inte säga att det kändes lugnt, men de skapade inte så mycket även om det var nervöst som fasen. Sista 15-20 minuterna gick de på ganska hårt, och hade vi vårdat våra kontringslägen lite bättre kunde vi nog gjort något mer mål, säger Roger Olofsson.

När domaren Benny Persson från Värnamo blåste för full tid bröt det stora jublet ut, både bland spelare och ledare och tillresta fans, där en busslast med 40-talet HM-supportrar stöttade sitt lag.

Nu blir det division fem nästa säsong - och Roger Olofsson har planen klar. Målsättningen är att förstärka truppen.

– Självklart har vi några spelare som vi vill plocka hem, och vi kommer givetvis att ta kontakt med gamla HM-spelare, säger Roger Olofsson.